Wielki test by Budrys: Inhibit-E

Pytania dotyczące stosowania suplementów, dobór odżywek, suplementacja.
Najlepsze odżywki na masę, odchudzanie, siłę, wytrzymałość mięśniową.

Post przez Budrys » sobota, 20 lis 2010, 21:32

Witam,
testował (przez duże "T" 8-) ) będe produkt o nazwie SNS Inhibit-E ATD –

http://img593.imageshack.us/i/inhibite.jpg/

jest to produkt obniżający poziom estrogenów oraz wspomagający naturalny wzrost poziomu testosteronu. Dzięki temu hamuje odkładanie się tkanki tłuszczowej, przyspiesza przyrost masy mięśniowej i siły, poprawia nastrój, regenerację oraz sen.

* OBNIŻA POZIOM ESTROGENÓW
* ZWIĘKSZA POZIOM TESTOSTERONU
* PRZYSPIESZA ANABOLIZM

Najważniejsze w mojej relacji będą jednak badania labolatoryjne pod kątem poziomu testosteronu w mojej krwi: pierwsze przed suplementacją ATD, drugie podczas kończenia tej suplementacji. Chciałoby się powiedzieć "jeżeli Inhibit działa to podniesie poziom mojego testosteronu" niemniej równie wiążące będą inne zmienne (siła, forma, regeneracja, sen, nastrój, libido, zmiany skórne...) - na te wszystkie obszary TEORETYCZNIE może odziaływać Inhibit-E, o wszystkim będe informował na bieżąco.

Cykl będzie trwał ok. 6 tygodni, 25mg./dziennie

Wyniki badań z kolei przed suplementacją (już mam) oraz po (które zrobie).

Post przez Budrys » sobota, 20 lis 2010, 21:49

Badanie nr.1
wykonałem ok. miesiąca temu, w prywatnym labolatorium. Koszt to 30 zł.
Do badania została pobrana mi krew.

Wynik: http://img521.imageshack.us/i/badanie1.jpg/

jak widać przed suplementacją poziom mojego testosteronu we krwii wynosił 8.12 ng/ml (norma to 2.8 do 8.0 ng/ml)

dodam że nigdy nie zażywałem środków dopingujących, a w dniu badania byłem w trakcie wielodniowej przerwie od jakichkolwiek treningów. Wynik można więc uznać za obiektywny.
8.12 ng/ml to wynik minimalnie wyższy od górnej granicy normy, pytaniem jest jak i o ile (jeśli w ogóle) zmienią się te wartości pod koniec suplementacji ATD... ;)

Post przez Budrys » sobota, 20 lis 2010, 22:10

(do modów/admina : topic-t1326.html)

Post przez Anaboliczny Doktor » sobota, 20 lis 2010, 22:24

Wszystko jak w najlepszym porządku. To się nazywa podejście do testu! Zobaczymy co będzie dalej, będę śledził. Jestem ciekaw co z tego wyniknie ;)

Post przez Budrys » niedziela, 21 lis 2010, 00:18

Ja również Haiden ;)
rewelki w testach krwi się jednak jokoś nie spodziewam, to nie jest strasznie drogi specyfik, natomiast fajnie że firmy odżywkowe idą tym tropem. Właściwie to mówimy tu o firmach "odżywkowo-farmacuetycznych" może nawet. :D No bo doping-to farmacja, a Inhibit-E najczęściej stosuje się w ramach PCT. Choć nie tylko jak widać :)

Post przez ma7eo » niedziela, 21 lis 2010, 13:34

Dieta? trening?
przydały by się zdjęcia
a poza tym po co ci to skoro i tak masz podwyższony poziom T ?

Post przez toxyna » niedziela, 21 lis 2010, 14:59

Proszę dziennik treningowy Budrysa
http://4gym.pl/przerywaj-c-stagnacje-t1317.html

A zdjęcia by się przydały.
Stosujesz dodatkową suplementację? Jeżeli tak to co.

Post przez Budrys » niedziela, 21 lis 2010, 20:17

ma7eo napisał(a):a poza tym po co ci to skoro i tak masz podwyższony poziom T ?

ja się śmieje że "teść" jest podwyższony bo dawno nie bzykałem :D

a tak poważnie, to poziom testosteronu równy 8.12 przy normie 2.8-8.0 ng/ml, oraz moim wieku-21 lat (i sprawnych jajkach :D ) to nie jest nic nadzwyczajnego. Praktycznie wszystko ok.
A zawsze może być lepiej...
Zastanawiam się jakie wartości teścia mają chłopaki na cyklach z testosteronem? 11, 12 ng/ml ???? (czyli +40, 50%) od wartości normalnej? to pewnie zależy od wielu czynników... ale to się już nadaje do innego tematu.

padło pytanie o inne odżywki... izolat białka serwatkowego, l-glutamina, bcaa, cynk, selen, troche witamin, aminokwasy w płynie, i tyle :)
Chciałem dorzucić kreatyne ale niech sobie ona jeszcze poczeka;) do nowego roku na przykład.

Jeśli chodzi o Inhibit to po ok.6 tygodniach przerywam suplementacje. (na opakowaniu jest zalecenie żeby zaprzestać terapii po góra 8 tygodniach)

o diecie pisałem też w moim DT, aktualnie to 7 posiłków. Prawdopodobne jest że mam większy apetyt obecnie, ale o tym wszytskim będe jeszcze pisał :)

Post przez ma7eo » niedziela, 21 lis 2010, 21:12

przydały by się aby wypiski z treningu, suplementacji i diety znajdowały sie w tym poscie
żeby nie śmigać po kilku i szukać

Nie myślałeś żeby dać większa dawkę ATD ?
np 50mg w dwóch porcjach po 25mg rano i wieczorem ??
( bo właśnie widziałem opinie kilku osób którzy przyjmowali dawkę 50mg/dzień )

Fajnie, że wybrałeś ten suplement bo wcześniej myślałem aby zrobić redukcje spalacz + ATD
ale jednak zrezygnowałem

mam nadzieję, że wytrwasz do końca ;-)

Powodzenia!

Post przez Budrys » niedziela, 21 lis 2010, 21:45

Nie myślałeś żeby dać większa dawkę ATD ?
np 50mg w dwóch porcjach po 25mg rano i wieczorem ??
( bo właśnie widziałem opinie kilku osób którzy przyjmowali dawkę 50mg/dzień )

dawki konsultowałem z dwoma facetami którzy znają temat z doświadczenia. I 25mg. na dzień dla mnie powinno być optymalnie. Bądz co bądz-ten supel (teoretycznie przynajmniej)-ingeruje w gospodarke hormonalną-więc to nie przelewki. Na zwiększone dawki przyjdzie jeszcze pora.

mam nadzieję, że wytrwasz do końca

trenuje krótko-bo dopiero 3 i pół roku. Ale do tej pory nie odpuściłem ani jednego treningu...

Następna strona

Powrót do Odżywki i suplementy