przez IananasI » poniedziałek, 27 cze 2016, 14:35
Jak dla mnie ten arutkul był conajmniej ciekawy i daje do myslenia. Mozna sie w nim doszukać wielu pogladow podobnych do tych, o jakich mozna przeczytać w zamieszczonym niedawno przeze mnie artykule, a także pare wątków podobnych do tych z diety CKD.
Ja również uwazam, ze wszelkie danony i inne zotty, do których dodano miliony dobroczynnych bakterii bardziej nam szkodzą niz pomagaja, bo spójrzmy chociaż na date przydatności do spozycia...sama chemia!
Co do tego, ze powinniśmy sie kierować intuicja (mozgiem jelitowym) tez sie zgadzam, szczególnie jak weźmiemy jako kontrast super diety cud dla kobiet. moja kolezanka zaczęła stosować jakas dietę marchewkowa i po 3 dniach zemdlala rano, zgadnijcie dlaczego...
co do produktów które uwaza sie za zdrowe...faktycznie te przetworzone cud produkty, raczej nie uważam za zdrowe, zdrowa jest za to zroznicowana żywność naturalna.
dlaczego polacy jedza tak mało ryb?? ja jem ich malo, nie dlatego ze nie chce, albo nie mam ochoty, czy uwazam, ze są niezdrowe, ale dlatego, ze są dosyc drogie i mnie na nie nie stac.
ja autorowi przyznaje dużo racji i podzielam jego poglady w wielu kwestiach