Witaj gościu, zarejestruj się Rejestracja i otrzymasz pełny dostęp do forum
Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele. Całodzienne raporty z treningów, oraz odżywiania.
Dziennik to dodatkowa motywacja do dalszych sukcesów! Kulturystyka to ich pasja!

Życie to walka... - DT Mariusz

22-11-2010, 18:49

toxyna
Znawca

Pochwały: 2
Jak będziesz robił nowy dziennik, to zapodaj fory, wymiary i maxy jakie podnosisz zobaczymy progres.

26-11-2010, 21:56

Mariusz
Początkujący

Obrazek
PODSUMOWANIE CYKLU

16 września zarejestrowałem się na forum. Był to okres kiedy skończyłem redukcję, a zacząłem robić masę. Zdarzyła się w tym okresie około 2 tygodniowa przerwa (w końcówce).

Na wadze przybyło mi około 3-4 kilogramów, ale jak widać minimalnie się otłuściłem (co jakoś konkretnie mi nie przeszkadza), choć mam nadzieję, że nie będzie to się rozwijało systematycznie :locurva

Wymiarów nie znam, bo jakoś nie lubię się mierzyć. Bardziej zadowalają mnie efekty wizualne i to co czuje po treningu :locurva

Do tego obowiązkowa dieta na różnym poziomie bywała, ale nie ma co narzekać. Z odżywek jedynie gainer.

22 września wstawiłem zdjęcia, mam zdjęcia też teraźniejsze z 24 listopada - czyli po 2 miesięcznym okresie.

Przed:
Obrazek
Po:
Obrazek

Przed:
Obrazek
Po:
Obrazek

Przed:
Obrazek
Po:
Obrazek

Przed:
Obrazek
Po:
Obrazek

Przed:
Obrazek
Po:
Obrazek

Dodatkowe po
Obrazek
Obrazek

Przy jednym ze zdjęć zespół mi się photoshop, czyli jak widać kiepsko ze mną jest i trzeba zapierdalać dalej :o

-------------------------

Obrazek
NOWY CZAS

Do tej pory trening odbywałem w domowych warunkach, nowy cykl zaczynam na siłowni, więc będzie dostęp do większej ilości sprzętu, ale także do większych obciążeń, bo w swoim treningu miałem problem z brakiem obciążeń i machałem maksem 43 kg.

Doszła do mnie także pewna paczka:
Obrazek

Zawartość, bardzo interesująca:
Obrazek

Opis:
Białko: CYTOSPORT Complete Whey 2270 g
Kreatyna: FITMAX Kreatyna Creapure 600 gram
BCAA: FITMAX BCAA + Citrulline 600 gram
Witaminy: OLIMP Vita-Min Multiple Sport 60 kaps
Na stawy: FITMAX Cissus 120 kaps oraz VITALMAX Glucosamin 80 kaps
Koszulka Testosterone.pl
Smyczka Testosterone.pl

Plan treningowy będę wklejał wraz z każdym dniem, będzie można komentować na bieżąco.

26-11-2010, 22:33

Anaboliczny Doktor
Aktywny

4gym.pl team

Można wiedzieć jakie pieniądze poszczególne produkty?

26-11-2010, 22:39

Nox
Dyrektor

Zaproszenia: 1
Pochwały: 5
Co do fot przed / po

Nie widać, że aż tak zalało.
Ogólnie nabrałeś trochę kilogramów, ale troszkę jeszcze mało.
Bardzo się ciesze, że teraz zastosujesz split + nowa siłownia z większymi możliwościami, progres murowany :)

No musi być ogień!
Czekamy na pierwsze wypiski i fotorelacje z dnia codziennych zmagań :locurva

Powodzenia!

PS: heideN - ceny supli są naszą tajemnicą :)
Osoby prowadzące DT na 4gym.pl nie są stratni :D

:love4gym
Forum kulturystyczne - profesjonalne forum dyskusyjne o sporcie.
Osoby zainteresowane współpracą z forum 4gym.pl - proszę o kontakt: 4gym@4gym.pl

26-11-2010, 22:49

Anaboliczny Doktor
Aktywny

4gym.pl team

Oj Nox, no mi nie powiesz? ;-)
Jestem zainteresowany kupnem białka bo akurat mi się skończyło ale nie wiem jaką zniżkę dostanę ;)

26-11-2010, 22:53

Nox
Dyrektor

To nie ten temat...
Testosterone.pl dofinansowuje dzienniki treningowe prowadzone na naszym forum.
Na pojedyńcze suplementy też są zniżki, ale nie takie jak do DT.
Należy podbić na PM.

koniec off top'ów
Osoby zainteresowane współpracą z forum 4gym.pl - proszę o kontakt: 4gym@4gym.pl

28-11-2010, 13:20

Mariusz
Początkujący

Obrazek
24 listopada

Dzień treningowy. Tydzień 1, dzień 1 - trening plecy + tył barków + brzuch

Pierwszy dzień na normalnej siłowni (choć już kiedyś chodziłem, ale mam namyśli bardziej bieżące lata).

Trochę chaotycznie, bo masa ludzi, nie to co u mnie w pokoju :D

Starałem się prosić i korzystać z porad trenera, ponieważ większość ćwiczeń wykonywałem pierwszy raz i nie byłem pewny swojej techniki. Potem przyszło zdenerwowanie i trochę mnie wkurzyła całość. Kiepski generalnie był to trening.

Grzbiet:
1.Martwy ciąg 4 x 8p po mała sztanga + 30 kg
Komentarz: Poprosiłem trenera o pomoc, żeby nadzorował moją technikę. Na początku średnio wychodziło, z czasem poprawiłem technikę i fajnie ciągnęły prostowniki. Na następnym treningu zacząć od 30 kg, a potem życie pokaże

2.Podciąganie na drążku szerokim nachwytem (robione na maszynie) 4x 8p po 12 kg
Komentarz: Fajna maszyna do podciągania się. Wszystko eleganko. Choć końcówka trudna. Następny trening znowu 12 kg.

3.Perfect wiosło podchwyt 4 x 8p po 42 kg.
Komentarz: Tutaj trochę problemów było, bo był to mój debiut na ćwiczeniu. Poprosiłem znowu o pomoc trenera, jednak na wolnym ciężarze w ogóle ta technika mi nie wychodziła. To samo było na pierwszej maszynie, na której robiło się w opadzie :D. Musieliśmy iść na maszynę gdzie całość robi się w pozycji siedzącej z odpowiednim odgięciem i pracą pleców. W sumie też spoko wyszło. Muszę ogarnać technikę na maszynie i za jakiś miesiąc zmienie na 1 maszynę, albo wolny ciężar. Następny trening zacząć od 42 kg, potem jak życie pokaże.

Tył barków:
1.Wymach z opadu 4x8/12p
Komentarz: Nie mogłem kompletnie złapać techniki. Nie chciałem znowu wołać trenera, więc olałem już to ćwiczenie. Ogólnie trochę złapała mnie złość, że tego dnia nic mi nie wychodziło.

Brzuch:
1.Wznosy nóg na drążku 4 x 8 powtórzeń
Komentarz: Miało być po 10-15 powtórzeń, ale źle zerknąłem na kartkę i robiłem tylko po 8 :/. Do poprawy w następnym treningu

2.Uginanie brzucha na maszynie 4 x 12 pow. po 27 kg
Komentarz: Nie wiem trochę jak nazwać to ćwiczenie, ale ogólnie polega na uginaniu brzucha, do zaczepia się nogami i ciągnie do przodu dolną część oraz rękami i ciągnie górną część maszyny (ćwiczenie starałem się wykonywać z samych mięśni brzucha). Takie uginanie po prostu... Na następnym treningu również 27 kg

3.Opad na boki ze sztangielką 4 x 12p na stronę po 11 kg
Komentarz: Debiut w ćwiczeniu (prawie jak w każdym...), na poczatku nie było nic czuć, dopiero przy 4 serii coś tam wpadło. Muszę złapać większy ciężar. Następny trening 14 kg.

Obrazek

7.00 - 3 jaja gotowane + mleko 1,5% + płatki owsiane

10.30 - ryż + pierś (mała porcja, więc do tego kanapka) + kanapka z potrójną warstą szynki.

14.00 - 2 kajzerki + podwójna szynka + gainer

17.00 - ziemniaki + pierś + surówka

18.30 - 20.00 - trening

20.00 - gainer(1 porcja) + 2x banan

21.00 - ryż + pierś + surówka + jakiś owoc

23.30 - miało być: twaróg (250g) + śmietana + szczypiorek + migdały - ale padłem jak mucha i zasnąłem.

Obrazek
Jutro dzień treningowy. Jedziemy klatkę + triceps. Będzie lepiej!

28-11-2010, 21:44

Farenthide_M
Sezonowiec

Ogólnie dobrze! Brawo :)

Co do diety:
wszystko okej, tylko o 21 bez owocu i mogłeś zrezygnować z ryżu na noc. Ale jest okej.

28-11-2010, 22:47

Nox
Dyrektor

Właśnie potrzebny ten ryż...
Trening odbywany w godzinach 18.30 - 20.00, po treningu z węgli tylko gainer, a później co miało być same białko i tłuszcze?
Ryż git, owoc też.

On się nie przygotowuje do mistrzostw świata, więc luz :locurva

29-11-2010, 17:42

Mariusz
Początkujący

Musiałem zjeść konkretny posiłek po treningu, planowałem zjeść jak zwykle twaróg na noc, ale po prostu zasnąłem, stąd taki mały zonk ;)

Nox :locurva

29-11-2010, 21:58

mike
Obywatel 4gym.pl

4gym.pl team

Pochwały: 4
No musisz ćw. podstawowe ćw. wielostawowe-żadne maszyny

Tylko zastanawiam się dlaczego nie łapiesz technik skoro ćw. trochę czasu?

Może powinieneś wrócić do podstaw-fbw/push pull-i nauka techniki?

imo te wszystkie suple nie były konieczne.Chcąc nie chcąc jesteś początkujących i byś rósł jak na drożdżach jeżeli dieta byłaby dopięta

29-11-2010, 22:17

Mariusz
Początkujący

mike napisał(a):No musisz ćw. podstawowe ćw. wielostawowe-żadne maszyny

Tylko zastanawiam się dlaczego nie łapiesz technik skoro ćw. trochę czasu?

Może powinieneś wrócić do podstaw-fbw/push pull-i nauka techniki?

imo te wszystkie suple nie były konieczne.Chcąc nie chcąc jesteś początkujących i byś rósł jak na drożdżach jeżeli dieta byłaby dopięta

Wybitny problem miałem po prostu przy wiosłowaniu. Przy MC było dopięcie idealne techniki.

Tylne barki to raczej ogólna irytacja, ciężko mi po tylu dniach określić czym. Ale się wkurzyłem i mi się odechciało :friends

Może dziwnie to wszystko brzmi, ale staram się być perfekcjonistą w tym co robię i jak mi coś chociaż trochę nie wychodzi to się szybko denerwuje.

30-11-2010, 19:20

Mariusz
Początkujący

Obrazek
25 listopada

Dzień treningowy. Tydzień 1, dzień 2 - trening klatki piersiowej i tricepsa.

Lekkie zakwasy po wiosłowaniu, ale spoko.

Klatka piersiowa:
1.Wyciskanie sztangi na poziomej 4x 8 powt. - 45, 45 50 50 kg
Komentarz: Dałem czadu... Do tej pory w domu robiłem 43 kg, bo nie miałem więcej obciążenia. Na początku było spokojnie po 45 kg, machałem spokojnie. Postanowiłem wrzucić 50tkę. 4 seria to masakra i myślałem, że nie wrzucę ciężaru na stojaki. Po tym jak się udało (jakim cudem?) trochę czerwony byłem. Generalnie dałem dupy, że nie poprosiłem nikogo o asekurację. Chociaż mam nauczkę na życie

2.Wyc. sztangielek na skosie 30st 4x 10 powt. - 13 14 14 14 kg
Komentarz: Spoko ćwiczenie.

3.Rozpiętki na maszynie 3x 12 powt. - 21 26 26 26 kg
Komentarz: Przez przypadek zrobiłem 4 serię zamiast 3, ale bez tragedii

Triceps:
1. Francuskie wyc. sztangielki stojąc 4 x 9 powt. - 13 13 13 13
Komentarz: Lewa ręka zaczęła trochę dawać dupy i w 4 serii pociągnęła tylko 6 powtórzeń

2. prostowanie ramion podchwytem na wyciągu stojąc 4 x 10 powt. - chyba po 34 kg.
Komentarz: Kocham to ćwiczenie, zajebista pompa po treningu.

Obrazek

Trochę czerwonej kapusty podjadłem, ale załapałem się na maminą surówkę ;)

7.00 - 4 jaja sadzone + mleko 1,5% + płatki owsiane + migdały + orzechy

10.30 - ryż + pierś + surówka z czerwonej kapusty + banan

14.00 - ryż + pierś + surówka z czerwonej kapusty

17.00 - ziemniaki + pierś + surówka z czerwonej kapusty

18.30 - 19.30 - trening

20.00 - białko (1 porcja) + 2x banan

21.00 - ziemniak + pierś + surówka

23.30 - twaróg (250g) + śmietana + szczypiorek + migdały - ale padłem jak mucha i zasnąłem.

Obrazek
Jutro dzień nietreningowy. Pełen relax i utrzymanie diety.

2-12-2010, 17:20

Mariusz
Początkujący

Obrazek
27 listopada

Dzień treningowy. Tydzień 1, dzień 4 - trening nóg i łydek

Przed treningiem miałem dość spore zakwasy po robieniu 2 dni temu klatki. Całość starałem się smarować maścią rozgrzewającą. Dzisiaj w trakcie treningi, postanowiłem rozciągnąć trochę bolące mięśnie. Siadłem do rozpiętek na maszynie na małym ciężarze. Jak się okazało później w domu ból zrobił się jeszcze większy, jakbym lekko naderwał mięsień. Nawet dzisiaj po około 6 dniach, dalej czuję lekki dyskomfort, ale powinno być w miarę ok. Jeszcze na noc przesmaruje maścią (czy lepiej zamrozić lodem?).

Tego dnia trenowałem nogi. Trochę się o nie bałem, ponieważ mam problemy z kolanem. Stąd biorę

Nogi:
1. Suwnica pozioma 4x 8 powt. - 60, 80, 80, 90 kg
Komentarz: Spoko poszło, nawet elegancki ciężar. "Spokojnie" mogłem zwiększać, jak się okazało.

2.Wykroki ze sztangielkami 4x 10 powt. per leg- 15, 15, 15, 15 kg
Komentarz: Jak ja nie lubię tego ćwiczenia :). Strasznie nudne, ale jak trzeba to trzeba.

3.Opuszczanie nóg na maszynie leżąc 3x 11 powt. - 22, 22, 22 kg
Komentarz: A spoko wyszło, w miarę elegancko.

4.Podciąganie nóg na maszynie siedząc 3x 12 powt. - 30, 30, 36 kg
Komentarz: Strasznie ryje mięśnie ćwiczenie, dobrze pali. Fajnie wyszło!

Łydki:
1. Wspięcia na palece stojąc 3 x 25 powt. - 57, 75, 84 kg
Komentarz: Dałem strasznie małe obciążenie, ale po prostu nie wiedziałem ile. Od następnego treningu muszę zwiększyć!

2. Wspięcia na palece siedząc 3 x 25 powt. - 25 25 25 kg
Komentarz: Trochę trudniejsze (niewygodniejsze) ćwiczenie, ale dobzre weszło.

Obrazek[

niestety dokładnie nie pamiętam jak jadłem tego dnia :/.

2-12-2010, 18:04

Nox
Dyrektor

co z fotkami szamki, supli :locurva?

Poprzednia stronaNastępna strona