Witaj gościu, zarejestruj się
Rejestracja i otrzymasz pełny dostęp do forum
Jak będziesz robił nowy dziennik, to zapodaj fory, wymiary i maxy jakie podnosisz zobaczymy progres.
![]() PODSUMOWANIE CYKLU 16 września zarejestrowałem się na forum. Był to okres kiedy skończyłem redukcję, a zacząłem robić masę. Zdarzyła się w tym okresie około 2 tygodniowa przerwa (w końcówce). Na wadze przybyło mi około 3-4 kilogramów, ale jak widać minimalnie się otłuściłem (co jakoś konkretnie mi nie przeszkadza), choć mam nadzieję, że nie będzie to się rozwijało systematycznie Wymiarów nie znam, bo jakoś nie lubię się mierzyć. Bardziej zadowalają mnie efekty wizualne i to co czuje po treningu Do tego obowiązkowa dieta na różnym poziomie bywała, ale nie ma co narzekać. Z odżywek jedynie gainer. 22 września wstawiłem zdjęcia, mam zdjęcia też teraźniejsze z 24 listopada - czyli po 2 miesięcznym okresie. Przed: ![]() Po: ![]() Przed: ![]() Po: ![]() Przed: ![]() Po: ![]() Przed: ![]() Po: ![]() Przed: ![]() Po: ![]() Dodatkowe po ![]() ![]() Przy jednym ze zdjęć zespół mi się photoshop, czyli jak widać kiepsko ze mną jest i trzeba zapierdalać dalej ------------------------- ![]() NOWY CZAS Do tej pory trening odbywałem w domowych warunkach, nowy cykl zaczynam na siłowni, więc będzie dostęp do większej ilości sprzętu, ale także do większych obciążeń, bo w swoim treningu miałem problem z brakiem obciążeń i machałem maksem 43 kg. Doszła do mnie także pewna paczka: ![]() Zawartość, bardzo interesująca: ![]() Opis: Białko: CYTOSPORT Complete Whey 2270 g Kreatyna: FITMAX Kreatyna Creapure 600 gram BCAA: FITMAX BCAA + Citrulline 600 gram Witaminy: OLIMP Vita-Min Multiple Sport 60 kaps Na stawy: FITMAX Cissus 120 kaps oraz VITALMAX Glucosamin 80 kaps Koszulka Testosterone.pl Smyczka Testosterone.pl Plan treningowy będę wklejał wraz z każdym dniem, będzie można komentować na bieżąco.
Można wiedzieć jakie pieniądze poszczególne produkty?
Co do fot przed / po
Nie widać, że aż tak zalało. Ogólnie nabrałeś trochę kilogramów, ale troszkę jeszcze mało. Bardzo się ciesze, że teraz zastosujesz split + nowa siłownia z większymi możliwościami, progres murowany No musi być ogień! Czekamy na pierwsze wypiski i fotorelacje z dnia codziennych zmagań Powodzenia! PS: heideN - ceny supli są naszą tajemnicą Osoby prowadzące DT na 4gym.pl nie są stratni Forum kulturystyczne - profesjonalne forum dyskusyjne o sporcie.
Osoby zainteresowane współpracą z forum 4gym.pl - proszę o kontakt: 4gym@4gym.pl
Oj Nox, no mi nie powiesz?
Jestem zainteresowany kupnem białka bo akurat mi się skończyło ale nie wiem jaką zniżkę dostanę
To nie ten temat...
Testosterone.pl dofinansowuje dzienniki treningowe prowadzone na naszym forum. Na pojedyńcze suplementy też są zniżki, ale nie takie jak do DT. Należy podbić na PM. koniec off top'ów Forum kulturystyczne - profesjonalne forum dyskusyjne o sporcie.
Osoby zainteresowane współpracą z forum 4gym.pl - proszę o kontakt: 4gym@4gym.pl
![]() 24 listopada Dzień treningowy. Tydzień 1, dzień 1 - trening plecy + tył barków + brzuch Pierwszy dzień na normalnej siłowni (choć już kiedyś chodziłem, ale mam namyśli bardziej bieżące lata). Trochę chaotycznie, bo masa ludzi, nie to co u mnie w pokoju Starałem się prosić i korzystać z porad trenera, ponieważ większość ćwiczeń wykonywałem pierwszy raz i nie byłem pewny swojej techniki. Potem przyszło zdenerwowanie i trochę mnie wkurzyła całość. Kiepski generalnie był to trening. Grzbiet: 1.Martwy ciąg 4 x 8p po mała sztanga + 30 kg Komentarz: Poprosiłem trenera o pomoc, żeby nadzorował moją technikę. Na początku średnio wychodziło, z czasem poprawiłem technikę i fajnie ciągnęły prostowniki. Na następnym treningu zacząć od 30 kg, a potem życie pokaże 2.Podciąganie na drążku szerokim nachwytem (robione na maszynie) 4x 8p po 12 kg Komentarz: Fajna maszyna do podciągania się. Wszystko eleganko. Choć końcówka trudna. Następny trening znowu 12 kg. 3.Perfect wiosło podchwyt 4 x 8p po 42 kg. Komentarz: Tutaj trochę problemów było, bo był to mój debiut na ćwiczeniu. Poprosiłem znowu o pomoc trenera, jednak na wolnym ciężarze w ogóle ta technika mi nie wychodziła. To samo było na pierwszej maszynie, na której robiło się w opadzie Tył barków: 1.Wymach z opadu 4x8/12p Komentarz: Nie mogłem kompletnie złapać techniki. Nie chciałem znowu wołać trenera, więc olałem już to ćwiczenie. Ogólnie trochę złapała mnie złość, że tego dnia nic mi nie wychodziło. Brzuch: 1.Wznosy nóg na drążku 4 x 8 powtórzeń Komentarz: Miało być po 10-15 powtórzeń, ale źle zerknąłem na kartkę i robiłem tylko po 8 :/. Do poprawy w następnym treningu 2.Uginanie brzucha na maszynie 4 x 12 pow. po 27 kg Komentarz: Nie wiem trochę jak nazwać to ćwiczenie, ale ogólnie polega na uginaniu brzucha, do zaczepia się nogami i ciągnie do przodu dolną część oraz rękami i ciągnie górną część maszyny (ćwiczenie starałem się wykonywać z samych mięśni brzucha). Takie uginanie po prostu... Na następnym treningu również 27 kg 3.Opad na boki ze sztangielką 4 x 12p na stronę po 11 kg Komentarz: Debiut w ćwiczeniu (prawie jak w każdym...), na poczatku nie było nic czuć, dopiero przy 4 serii coś tam wpadło. Muszę złapać większy ciężar. Następny trening 14 kg. ![]() 7.00 - 3 jaja gotowane + mleko 1,5% + płatki owsiane 10.30 - ryż + pierś (mała porcja, więc do tego kanapka) + kanapka z potrójną warstą szynki. 14.00 - 2 kajzerki + podwójna szynka + gainer 17.00 - ziemniaki + pierś + surówka 18.30 - 20.00 - trening 20.00 - gainer(1 porcja) + 2x banan 21.00 - ryż + pierś + surówka + jakiś owoc 23.30 - miało być: twaróg (250g) + śmietana + szczypiorek + migdały - ale padłem jak mucha i zasnąłem. ![]() Jutro dzień treningowy. Jedziemy klatkę + triceps. Będzie lepiej!
Ogólnie dobrze! Brawo
Co do diety: wszystko okej, tylko o 21 bez owocu i mogłeś zrezygnować z ryżu na noc. Ale jest okej.
Właśnie potrzebny ten ryż...
Trening odbywany w godzinach 18.30 - 20.00, po treningu z węgli tylko gainer, a później co miało być same białko i tłuszcze? Ryż git, owoc też. On się nie przygotowuje do mistrzostw świata, więc luz Forum kulturystyczne - profesjonalne forum dyskusyjne o sporcie.
Musiałem zjeść konkretny posiłek po treningu, planowałem zjeść jak zwykle twaróg na noc, ale po prostu zasnąłem, stąd taki mały zonk
Nox
No musisz ćw. podstawowe ćw. wielostawowe-żadne maszyny
Tylko zastanawiam się dlaczego nie łapiesz technik skoro ćw. trochę czasu? Może powinieneś wrócić do podstaw-fbw/push pull-i nauka techniki? imo te wszystkie suple nie były konieczne.Chcąc nie chcąc jesteś początkujących i byś rósł jak na drożdżach jeżeli dieta byłaby dopięta
Wybitny problem miałem po prostu przy wiosłowaniu. Przy MC było dopięcie idealne techniki. Tylne barki to raczej ogólna irytacja, ciężko mi po tylu dniach określić czym. Ale się wkurzyłem i mi się odechciało Może dziwnie to wszystko brzmi, ale staram się być perfekcjonistą w tym co robię i jak mi coś chociaż trochę nie wychodzi to się szybko denerwuje.
![]() 25 listopada Dzień treningowy. Tydzień 1, dzień 2 - trening klatki piersiowej i tricepsa. Lekkie zakwasy po wiosłowaniu, ale spoko. Klatka piersiowa: 1.Wyciskanie sztangi na poziomej 4x 8 powt. - 45, 45 50 50 kg Komentarz: Dałem czadu... Do tej pory w domu robiłem 43 kg, bo nie miałem więcej obciążenia. Na początku było spokojnie po 45 kg, machałem spokojnie. Postanowiłem wrzucić 50tkę. 4 seria to masakra i myślałem, że nie wrzucę ciężaru na stojaki. Po tym jak się udało (jakim cudem?) trochę czerwony byłem. Generalnie dałem dupy, że nie poprosiłem nikogo o asekurację. Chociaż mam nauczkę na życie 2.Wyc. sztangielek na skosie 30st 4x 10 powt. - 13 14 14 14 kg Komentarz: Spoko ćwiczenie. 3.Rozpiętki na maszynie 3x 12 powt. - 21 26 26 26 kg Komentarz: Przez przypadek zrobiłem 4 serię zamiast 3, ale bez tragedii Triceps: 1. Francuskie wyc. sztangielki stojąc 4 x 9 powt. - 13 13 13 13 Komentarz: Lewa ręka zaczęła trochę dawać dupy i w 4 serii pociągnęła tylko 6 powtórzeń 2. prostowanie ramion podchwytem na wyciągu stojąc 4 x 10 powt. - chyba po 34 kg. Komentarz: Kocham to ćwiczenie, zajebista pompa po treningu. ![]() Trochę czerwonej kapusty podjadłem, ale załapałem się na maminą surówkę 7.00 - 4 jaja sadzone + mleko 1,5% + płatki owsiane + migdały + orzechy 10.30 - ryż + pierś + surówka z czerwonej kapusty + banan 14.00 - ryż + pierś + surówka z czerwonej kapusty 17.00 - ziemniaki + pierś + surówka z czerwonej kapusty 18.30 - 19.30 - trening 20.00 - białko (1 porcja) + 2x banan 21.00 - ziemniak + pierś + surówka 23.30 - twaróg (250g) + śmietana + szczypiorek + migdały - ale padłem jak mucha i zasnąłem. ![]() Jutro dzień nietreningowy. Pełen relax i utrzymanie diety.
![]() 27 listopada Dzień treningowy. Tydzień 1, dzień 4 - trening nóg i łydek Przed treningiem miałem dość spore zakwasy po robieniu 2 dni temu klatki. Całość starałem się smarować maścią rozgrzewającą. Dzisiaj w trakcie treningi, postanowiłem rozciągnąć trochę bolące mięśnie. Siadłem do rozpiętek na maszynie na małym ciężarze. Jak się okazało później w domu ból zrobił się jeszcze większy, jakbym lekko naderwał mięsień. Nawet dzisiaj po około 6 dniach, dalej czuję lekki dyskomfort, ale powinno być w miarę ok. Jeszcze na noc przesmaruje maścią (czy lepiej zamrozić lodem?). Tego dnia trenowałem nogi. Trochę się o nie bałem, ponieważ mam problemy z kolanem. Stąd biorę Nogi: 1. Suwnica pozioma 4x 8 powt. - 60, 80, 80, 90 kg Komentarz: Spoko poszło, nawet elegancki ciężar. "Spokojnie" mogłem zwiększać, jak się okazało. 2.Wykroki ze sztangielkami 4x 10 powt. per leg- 15, 15, 15, 15 kg Komentarz: Jak ja nie lubię tego ćwiczenia 3.Opuszczanie nóg na maszynie leżąc 3x 11 powt. - 22, 22, 22 kg Komentarz: A spoko wyszło, w miarę elegancko. 4.Podciąganie nóg na maszynie siedząc 3x 12 powt. - 30, 30, 36 kg Komentarz: Strasznie ryje mięśnie ćwiczenie, dobrze pali. Fajnie wyszło! Łydki: 1. Wspięcia na palece stojąc 3 x 25 powt. - 57, 75, 84 kg Komentarz: Dałem strasznie małe obciążenie, ale po prostu nie wiedziałem ile. Od następnego treningu muszę zwiększyć! 2. Wspięcia na palece siedząc 3 x 25 powt. - 25 25 25 kg Komentarz: Trochę trudniejsze (niewygodniejsze) ćwiczenie, ale dobzre weszło. [niestety dokładnie nie pamiętam jak jadłem tego dnia :/.
co z fotkami szamki, supli
Forum kulturystyczne - profesjonalne forum dyskusyjne o sporcie.
Osoby zainteresowane współpracą z forum 4gym.pl - proszę o kontakt: 4gym@4gym.pl Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości |
|