12 grudnia
Dzień treningowy. Tydzień 3, dzień 2 - trening klatki piersiowej i tricepsa.
Dzień kontuzyjny (bark + triceps) przez co nie za bardzo mogłem wykonać w pełni wszystko tak jak chciałem :/
Klatka piersiowa:
1.Wyciskanie sztangi na poziomej 4x 8 powt. - 40, 45 potem 40 kg
Komentarz: Robiąc pierwsze 40 kg poczułem ból w barku, ale postanowiłem rozmasować i wejść w 2 serię. Pogorszyło się i zrezygnowałem. Zrobiłem ławkę skośną i rozpiętki i postanowiłem spróbować jeszcze raz ławki płąskiej, ale ból powrócił - postanowiłem zrezygnować, bo lekkie chrobotanie słyszałem.
2.Wyc. sztangielek na skosie 30st 4x 10 powt. - 15 18 20 22 kg (+ 6kg!)
Komentarz: Bardzo dobry już ciężar, odczuwany. Fajnie wyszło mi to ćwiczenie, jestem bardzo zadowolony, bo ból barku nie występował w tym ćwiczeniu.
3.Rozpiętki na maszynie 3x 12 powt. - 31 41 46 kg (+ 10kg!)
Komentarz: Drugi trening z rzędu zwiększyłem maksa o 10 kg. Tutaj już były lekkie problemy, bo 3 seria to tylko 10 powtórzeń, ale czułęm, że dałem z siebie wszystko i jestem z tego zadowolony.
Triceps:
1. Francuskie wyc. sztangielki stojąc 4 x 9 powt. - 14
Komentarz: Podszedłem do ciężaru 14, zrobiłem ze 3 powtórzenia, ale nagle poczułem ból tricepsa, przy łokciu. Ból nasila się gdy rękę mam w maksymalnym zgięciu i staram się ją prostować. Nie wydaje mi się, żebym opuścił ciężar za nisko za głową. Sam nie wiem. Zrobiłem jeszcze 1 (pełną) serię lewą ręką i zrezygnowałem. Przeszedłem donastępnego ćwiczenia. Wróciłem potem zrobić jeszcze raz lewą rękę, ale już nie miałem siły na 14 kg. Postanowiłem odpuścić całe ćwiczenie, bo się trochę zdołowałem bólem prawej ręki.
2. prostowanie ramion podchwytem na wyciągu stojąc 4 x 10 powt. - 42, 46, 54, 54 (+ 8kg!)
Komentarz: Ostatnia seria na 8 powtórzeń, ale bardzo fajnie wyszło. Ból nieodczuwalny... Trochę dziwne, ale chociaż trochę pobudziłem mięsień do rośnięcia tego dnia.

11.25 - Kreatyna Fitmax
11.45 - 4 jaja sadzone + mleko 1,5% + płatki owsiane + pomarańcza

12.00 - Glukozamina VitalMax
12.40 - BCAA + Citruline - Fitmax
13.00 - 14.15 - trening
15.00 - białko Cytosport (1 porcja) + 2x banan
15.15 - Kreatyna Fitmax
16.00 - ryż (110 g) + mięso wieprzowo-wołowe (100 g) + marchewka

18.30 - ziemniaki (80 g) + mięso wieprzowo-wołowe (150 g) + marchewka

21.00 - ryż (100 g) + mięso wieprzowo-wołowe (150 g) + marchewka
21.15 - Glukozamina VitalMax, Vita-Min Olimp x 2
1.30 - 3 parówki z serem - musiałem zjeść coś na szybko przed snem, a byłem strasznie zmarźnięty po 3 godzinnym staniu na dworze.
1.35 - Cissus - Fitmax
13 Grudnia 1981 - Jaruzelski PAMIĘTAMY, nie wybaczymy!

Na jutro zaplanowana kuracja tricepsa, na szczęście jest to wolny dzień od treningów, a za dwa dni robię nogi, więc jest trochę czasu.