Trening klatki sztangistow z lat 60:

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez wdrozenioviec_ » środa, 27 kwi 2016, 11:56

Trening klatki sztangistów z lat 60:

Jest to trening typowo poprawiającym nasza sile i wytrzymalosc. Stosowny był ten program wyciskania w latach 6 przez naszych sztangistów wszystkich wag. Jedyne co trzeba do tego wiedzieć ile możemy maksymalnie na wycisk podniesc:

Wyciskanie dzielimy na 5 serii:

- pierwsza to tak ok. 30-25 kg mniej niz podniesiemy na max podnosimy 7 – 8 razy

- druga to zwiekszenie ciężaru przy zmniejszeniu liczby powtorzen. ciężar zwiększamy o ok 5–7 kg(23-18 od max ciężaru ), zaś podnosimy 5-6 razy

- trzecia to zwiększanie ciężaru znów o ok. 5–7 kg(16-11 od max ciężaru ), podnosimy 4-5 razy

- czwarta; zbliżamy sie powili do granicy max wycisku, zwiększanie ciężaru znów do granicy 10-6 kg od max ciezaru, podnosimy 3-4 razy

- pićta; to bliska granica naszego wycisku, troche mniej niz max ciężar tak do 5 kg, zaś ilość powtórzeń to granica gora 3.

Jest to dość mocny trening i polecam go troche bardziej zaawansowanym.
wojek ćwiczył i przekazał mi troche wiedzy

Post przez Hollimannn » środa, 27 kwi 2016, 12:09

Ciekawe! Tylko powiem Ci szczerze ze nie wyobrażam sobie zrobienia 3 lub 4 powtórzeń w serii.
To zabrzmi trywialnie, ale zawsze robiłem minimalnie 8, a maksymalnie 12.
Nigdy inaczej.
I nie mogę sie przestawić na inny tryb.
Jak ja sobie poradzę z rzezba na wakacje to ja nie wiem... Przeciez jak robisz 25 powtórzeń jakimś śmiesznym ciężarem to zanudzić sie mozna ... Ale mimo wszystko plan ciekawy.
Dzieki!

Post przez pawelsonn99 » środa, 27 kwi 2016, 12:11

moze go kiedyś przetestuje thx

Powrót do Trening