Regeneracja a trening

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez gibcyn » poniedziałek, 19 paź 2015, 03:53

Witam.

Mam pytanie czy jeżeli juz nie mam(nie czuje) zakwasów to znaczy ,że mogę ćwiczyć dana partie np. klatke 3 razy w tygodniu?
prosze o szybka i konkretna odpowiedY

Post przez Warner87 » poniedziałek, 19 paź 2015, 05:03

Szybka i konkretna odpowiedY: NIE, 3 razy w tygodniu to za dużo.

Post przez Vaff » poniedziałek, 19 paź 2015, 08:54

nie masz zakwasów - slaby trening

Post przez Tietkens_Du » poniedziałek, 19 paź 2015, 17:23

możesz 3 razy ja na twoim miejscu bym ćwiczył 7 a biceps 14 ale oczywiście tylko jak chcesz opanowaa cie?k1 sztuke przetrenowania :D

A tak na poważnie jeżeli dopiero co zaczo3eo ćwiczyć i twój trening jest narazie ogolno rozwojowy czyli na klatke robisz jedno,dwa ćwiczenia razem 6 seri niezbyt intensywnie (a tak chyba robisz skoro nie masz zakwasow) do tego dochodzą ćwiczenia na inne partie mięśni to możesz ale nie zalecam okresu d3u?szego 3-4 tygodnie

Post przez COMPEXBSKAPADO » poniedziałek, 19 paź 2015, 21:50

slaby wszystko zależy od treningu jaki obecnie wykonujesz jeśli zacz13eo ćwiczyć po pewnej przerwie min. 2 miesiące, badY dopiero zaczynasz przygode z żelazem to nie widze nic złego w trenowaniu klatki 3 razy w tygodniu bowiem jeśli jest to trening przygotowawczy na ogo3 ćwicz sie 3 razy w tygodniu po jednym ćwiczeniu na każda partie mięśniową 2-3 serie na każdym treningu.
Natomiast jeśli jesteś już dalej z treningiem niż ogolnorozwojowka napewno 3 razy to za dużo jak na jeden tydzien, a jeśli nie czujesz zakwasów to po prostu zmień ćwiczenia ich kolejność i liczbę powtorzen.

Powrót do Trening