Tricepsy:
-francuskie wyciskanie sztangi prostej (30 kg.) leżąc...............4 x 11/8/6/5
-francuskie wyciskanie sztangielki (20 kg.) oburącz, siedząc .............. 4 x 9/8 i pól/8/6 i pół
-ściąganie drążka wyciągu (10 kg.) podchwytem, jednorącz................4 x 11/10/9/9 (na każdą łapke)
Bicepsy:
-uginanie siedząc na ławce skośnej z hantlami (2 x 16.2kg).................4 x 11/7/5 i pół/5
-uginanie siedząc na ławce skośnej po redukcji (do 2 x 11.6kg)..................2 x 11/9
-uginanie stojąc ze sztangą prostą (30 kg.) w drop setach ze sztangą łamaną (27 kg)...............2 x 9+3/7+3
-te same drop sety po zredukowaniu ciężaru sztangi łamanej do 17 kg. .......................2 x 7+8/6+8
Pare słów : coś nie przypadło mi ściąganie drążka nachwytem. Raczej nie dla mnie. Taki delikatny ciężarek przy wymagającej technice (to moje zdanie). Z kolei bicepsy-uginanie siedząc na skośnej: fantastyczne ćwiczenie, od dawna miewam problemy z dobrą pompą na bicepsach
aha: no i o co mi chodzi z tymi połówkami powtórzeń-no za huja nie szło dokończyć i musiałem się wycofać raz czy dwa.