Witaj gościu, zarejestruj się Rejestracja i otrzymasz pełny dostęp do forum
Sklep - odżywki, suplementy, akcesoria kulturystyczne.

Program partnerski

23-10-2010, 11:57

toxyna
Znawca

Pochwały: 2
Witam, mam pytanie czy sklep testosterone przewiduje stworzenie programu partnerskiego, sprzedaż suplementów za pomocą specjalnych odnośników dla reklamodawców. Posiadam stronę i chętnie bym skorzystał z czegoś takiego.

Mało jest tego typu programów, więc może by się przyjęło.

27-10-2010, 13:39

Testosterone
Testosterone.pl

Pochwały: 1
inicjatywa fajna -- napisz dokładniej jak to widzisz :)

27-10-2010, 15:33

toxyna
Znawca

Pochwały: 2
Spróbuję to jakoś wytłumaczyć.

Każdy chętny musiałby mieć własne konto na stronie sklepu - to wiadomo.

Po zaakceptowaniu strony proponowanej przez chętnego wydawcę pojawiały by się specjalne boksy reklamowe które możemy umieścić na naszej stronie, za pomocą których wydawca kierował by chętnych do zakupu suplementów na waszą stronę lub do danego produktu.

Każdy wydawca ma specjalne url podpisane tylko do jego konta.
Boksy - nazwałem tak przykładowe bannery, buttony linki itp.

Program powinien być tak napisany by powiedzmy z każdego zakupu który zostanie zrealizowany poprzez reklamę wydawcy czyli chętny kliknął na reklamę i coś kupuje u was w sklepie - on sam zarabiałby jakiś % od kwoty jaką wydał kupujący.

Mam nadzieję że w miarę napisałem to zrozumiale, jak działa dokładnie sam program nie wiem bo nie jestem programistą, ale jeżeli chcecie się tym zainteresować, polecam podpatrzenie programów na webepartners.pl strona oferuje wiele programów partnerskich, jeżeli nie zrobicie własnego programu możecie przystąpić do podobnych tego typu stron.

Jeżeli coś jest nie jasne, lub macie więcej jakiś szczegółowych pytań, napisz a spróbuje na nie odpowiedzieć.

31-10-2010, 11:39

Farenthide_M
Sezonowiec

bardzo dobry pomysł, jestem za!

10-11-2010, 00:33

Mariusz
Początkujący

Można też to rozwiązać na zasadzie pobierania pieniędzy od każdego kliknięcia w baner.