problem z bicem

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez IdrivereqI » środa, 10 lut 2016, 19:42

szukałem ale nic podobnego nie znalazłem wiec piszemam problem z bicepsem od 4 miecha stoi w miejscu na 38 cm i za nic nie chce ruszyc: mój starz 1rok i 4 miecha probowalem roznych cwiczen ale nicdodam ze do dyspozycji mam chantle 10kg lub 2kg i sztange(dowolne obciazenie)w ostatnim miechu doszło nawet do tego ze ćwiczyłem sztanga o wadze12kg(6 na lape) po 5 seriach bicy padaly(bardzo wolne powturzenia)pomurzcie bo sie zalamie :cry:

Post przez IEddieI » środa, 10 lut 2016, 20:20

5 serii na biceps to troche duzo.. pozatym mysle ze to moze byc spowodowane tym ze nie ćwiczysz na hantlach z wiekszym obciazeniem, ale to zalerzy od trenignu jaki dotychczas robiles, napisz go to mzoe da sie coś skorygować bo narazie to mało napisales..

Post przez IdrivereqI » środa, 10 lut 2016, 21:14

no wiec aktualnie jadę tak: poniedzailek:nogi, klata bice brzuch.
sroda:plecy brzuch biceps sobota:klata,nogi brzuch biceps te grupy nie kolidują ze soba(tak mysle)ale teraz trening no wiec tak przez ostatni miesiąc 5 x12 kg szatnga hantelki poszły w ostawke.
2 miesiące temu3 x sztanga 25kg i 2x hantelki10kg.
3 miesiące temu sztanga 3x 22kg i 2xhantle10kg 4 miesiące temu sztanga 3x 20kg i 2xhantle10kgprzez 3 miechy zwiększałem obciazenie i nic wkoncu w ostatnim sie wkurzyłem i zjechałem z ciężaru negatywny ruch trwał ok 7-8 sekund dodam ze w każdej serii robie 1 powtórzeń są one poprawne.pamietam ze kiedyś czytałem w jakimś wywiadzie z kulturysta ze on mial coś podobnego i robił oszukane powturzenia z ogromnym ciężarem chyba 90kg co o tym myslisz???ja bym sprobolal ale boje sie kontuzji:

Post przez vabebucienPol » środa, 10 lut 2016, 23:34

ja bym nie ćwiczył bica trzy razy ,nie ma czasu na regeneracje . max 2 razy w tyg , ja ćwiczę raz i mam dobre efekty ,

Post przez whitten » czwartek, 11 lut 2016, 05:17

wydaje mi sie ze powodem są zbyt male obiazenia, sprobuj zwiększyć obciazenie na sztandze np.
30kg , 15kg na lape to powinno dac efekty

Post przez vabebucienPol » czwartek, 11 lut 2016, 08:04

sprobuj metody 3 *7 tylko ja sie stosuje jak mięśnie są nie przetrenowane , i ćwicz raz czy dwa w tyg . Powinno coś ruszyć . JA właśnie korzystam z tej metody .

Post przez IEddieI » czwartek, 11 lut 2016, 08:19

no faktycznie cwiczenie 3 razy bicepsu to za dużo ogranicz to do dwuch razy w tygodniu, w skrajnych treningach, stosuj trening ze zmiana obciazenia (mniej powturzen wiekszy ciezar) postaraj sie urozmaicić trening, albo zajzyj do postu LEE o trenngu z piorytetem na ramiona to swietny trennig i napewno pomorze, co do obciazenia to jezlei juz ćwiczysz tyle to rzeczywiście przydało by sie zwiększyć ten ciężar bo tak to będziesz stal w miejscu, w tym sporcie bardzo liczy sie technika, ale aby mięśnie rosly trzeba im dostarczać pracy i nowych wrazen jezlei ebdziesz ćwiczył caly zcas tym samym ciężarem i nie zwiększał go no to lipa powodzenia

Post przez IdrivereqI » czwartek, 11 lut 2016, 09:19

no sprobojuje 2x w tygodniu z 30kg zobaczymy co z tego bedzie za miesiąc dzieki wam wszystkim:

Powrót do Trening