Problem - co mam zrobic?

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez IClintI » poniedziałek, 14 mar 2016, 11:17

Ju? od trzech miesięcy prawie nie zmieniła mi sie objetosa bicepsa! Ju? sie powoli za3amuje, aż odechciewa mi sie cwiczya! Nie pije alkoholu nie pale, staram sie jesa jak najwiecej białka i ćwiczę powoli i intensywnie jak tylko moge! Wiec gdzie jest problem? Do wakacji musze jeszcze złapaa troche masy! Pomo?cie! Moze mój trening jest nieodpowiednio u3o?ony? Awicze trzy razy w tygodniu (bo tylko tyle mam dostępu do siłowni).

PONIEDZIALEK
Klata, biceps, triceps, brzuch
¦RODA
Barki, plecy, nogi, brzuch
PI!TEK
Klata, biceps, triceps, brzuch

Klata:
-Wyciskanie skos i na płaskiej
-Rozpietki skos i rozpietki na maszynie (dolne partie)
Biceps:
-Uginanie ramion ze sztanga 3amana
-Uginanie ramion z ciężarkami (uchwyt m3otkowy)
-Uginanie ramion na modlitewniku (maszyna)
Tricpes:
-Uginanie ramion zza głowy
-Uginanie ramion w do3 (wyciag)
-Prostowanie rak w do3 (maszyna)
Barki:
-Unoszenie ramion bokiem z ciężarkami
-Unoszenie ramion przedem z ciężarkami
-Wyciskanie sztangi siedząc
Plecy:
-Przyciaganie ciężaru (nie wiem jak to nazwaa) do karku (wyciag)
-Przyciaganie ciężaru do klatki, waski uchwyt (wyciag)
-Przyciaganie ciężaru na maszynie, szerowki uchwyt

Wszystko robie z maksymalnym wysiłkiem i ciężarem 4 serie po 10-9-8-6, ćwiczę starannie i powoli! Wiec w czym tkwi problem? Pomo?cie mi bo już sie za3amuje! Ustalcie mi jakiś plan jak możecie (albo przynajmniej jakie partie w jakie dni) na mase! POMO—CIE!

wiek - 16 lat, wzrost - 174 cm, waga - 67 kg (już od d3ugiego czasu nie rosnie), Objetosa bicepsa - 34 cm, wycisk - 75 kg, ćwiczę jakieś 8 miesięcy z przerwami! Jak macie czas to prosze o pomoc i jakiś plan z głównym naciskiem na 3ape i klatke - bo z tym jest najgorzej) po którym zobaczę jakieś rezultaty!

Post przez uf0k » poniedziałek, 14 mar 2016, 13:18

nie ma co ukrywać że plan jest bardzo zły
przede wszystkim nie ma potrzeby ćwiczyć klatki, tricepsa i bicepsa dwa razy w tygodniu
na tym forum nasz rozpisanych bardzo wiele planów poszukaj a znajdziesz coś odpowiedniego dla siebie
jeśli możesz chodzia na siłownie tylko 3 razy w tygodniu to możesz zrobią tak:
pn:klatka triceps
sr:uda barki kaptur
pt:plecy biceps przedramię
oprócz tego łydki brzuch i kiedy chcesz
zmień także liczbę serii i ćwiczeia

Post przez JEANNERE » poniedziałek, 14 mar 2016, 13:27

1. tak jak mówi poprzednik wyżej - nie ma co robią tych partii 2x/tydzien.
2. 3 tni w tygodniu w zupełności starczy, ale potrzebny jest inny trening.
3. twój plan jest absolutnie zły.
4. staraj sie co te 3 miesiące zawsze zmieniaa plan.
5. mówiąc objetosa bicepsa chodzi ci wizualnie o sam biceps??? - bo odnosze wrażenie, że o cala 3ape a 2/3 to tric.
6. jak ci waga nie rosnie to ---> dieta

7. po raz kolejny powtarzam:
wystarczy każda partie ćwiczyć raz w tygodniu ale solidnie

8.podnos dużo - jedz - spij ----> rośnij

Post przez GustawPol » poniedziałek, 14 mar 2016, 13:46

Pamietaj, że ba3ko nie może być głównym składnikiem diety! węglowodany są tak samo ważne jeśli nie ważniejsze!! To dzieki nim masz energie ćwiczyć i dostarczają energie do przemian bai3kowych, czyli do rosniecia miesni.
No i tak jak powyżej- tylko raz w tygodniu rob biceps i triceps, bo obie te partie uczestnicza też w cwiczniach na inne np.
biceps przy plecach, triceps przy klacie i barach.
Nie zapominaj o treningu przedramion.

Post przez BALFE » poniedziałek, 14 mar 2016, 13:53

I o treningu nog.
Widze, że masz nogi w planie, ale nie widze rozpiski... :

Post przez Wlnnn » poniedziałek, 14 mar 2016, 13:58

dopiero czwiczysz 3 miesiące a to mało pierwsze efekty bez odrzywek są p 2 latach ale to koledzy lepiej ci powiedzom pozdro :D

Post przez kasztelan » poniedziałek, 14 mar 2016, 14:00

A wiec tak caly trening jest do bani... mówisz ze ci biceps nie rosnie?? popatrz robisz go 2 razy w tygodniu po 12 serri na treningu czyli 24 w ciągu tyg. na biceps wystarczy 4-6 na jednym treningu a w całym tygodniu wedle zasady powinno sie robić max 9 serii...oczywiscie przy innym planie nakierunkowanym na poprawe go.Dotego dochodzi zaangazowanie go przy innych cwiczeniach w srode.... Wlnnndopiero czwiczysz 3 miesiące a to mało pierwsze efekty bez odrzywek
troche kolega ma racji ale przeciez to na samym poczatku widać najwieksze przyrosty ponieważ młody organizm odbiera wszystkie bodźce podwujnie ztad mocne zakwasy...sam mówisz ze jesz dużo bialko ale to nie wszystko to fakt ze przy masie musi byc jego dużo ale przy dobrze dobranym bilansie ww/t/b....na poczatek zrob przerwe, daj odpocząć organizmowi a potem zacznij trening wprowadzajacy/obwodowy tobie polecam po 1 cwiczeniu staly ciężar w tygodniu...duzo pij wody, dobra dietka a na suple za wczesnie...poszkaj planu http://hades.dmkhosting.com/forum4/viewtopic.php?t 190&start 0&postdays 0&postorder asc&highlight http://hades.dmkhosting.com/forum4/viewtop... asc&highlight

dotego nie zapomnij o nogach, pamiętaj o symetri do samego poczatku bo później trudno bedzie nadrobic...

Post przez Akodryn » poniedziałek, 14 mar 2016, 14:12

Wlnnndopiero czwiczysz 3 miesiące a to mało pierwsze efekty bez odrzywek są p 2 latach ale to koledzy lepiej ci powiedzom pozdro :D
Heh pierwsze efekty są własnie przez pierwsze 3miesiace później można sobie pomoc jakimś gainerkiem.

Post przez IClintI » poniedziałek, 14 mar 2016, 14:14

¬le mnie zrozumieliście ćwiczę już 8 miesiecy, a od jakiś trzech miesięcy nie obserwuje prawie żadnych zmian. A co powiecie na taki plan:

PONIEDZIALEK
-Klata

¦RODA
-Barki, plecy, nogi

PI!TEK
-Triceps, biceps

I to tego codziennie brzuch
Taki plan ustali3 mi instruktor z siłowni

Post przez Wlnnn » poniedziałek, 14 mar 2016, 14:20

Nie karzdy sytem na karzdego działa jeżeli przez 3 miesiące nie ma efektow to cza zmienia system i tak dalej aż znajdziesz coś dla siebie mnie dopiero 4 system ruszy3 ale lepiej zapytaj sie bardziej doswiatczonych kolegów z forum pozdro :D

Następna strona

Powrót do Trening