Plan treningowy dla 17-sto latki

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez Justyna » środa, 7 sie 2013, 18:56

Witam serdecznie :D Jestem tu nowa i chciałabym poprosić o pomoc jeśli chodzi o mój plan treningowy..
"Przygodę" z trenowaniem rozpoczęłam 08.05.13 r., a więc 3 miesiące temu. Zaczęłam oczywiście od zdrowego odżywiania i treningów z Ewą Chodakowską.. codziennie robiłam skalpel, kilka razy zrobiłam kilera i od czasu do czasu godzinę biegałam. Z czasem doszły do tego treningi z Mel B. i Tiffany na pośladki (razem 20 min.). Potem doszły do tego ćwiczenia na brzuch, czyli A6W (aktualnie skończyłam) i biegałam codziennie godzinę przez jakieś 2 tygodnie.. Po A6W zaczęłam robić ABS, codziennie nowy level (dziś wypadł mi 6), codziennie robię o 5 przysiadów więcej (dziś 80), i ćwiczę z Mel B.- rozgrzewka (5 min.), trening pośladków (10 min.), ćwiczenia rozciągające (5 min.), czasem trening nóg i ramion (każdy 10 min.), boczki z Tiffany (10 min.) i ABS 8min. a teraz gdy jest tak gorąco to jeżdżę ok. 2h na rowerze i pływam nad jeziorem :)
Jeśli chodzi o odżywianie.. codziennie jem o 9.00 śniadanie, 12.00 II śniadanie, 15.00 obiad, 18.00 kolacja i dopiero potem mam czas na trening. Śniadanie to głównie płatki owsiane z owocami, siemieniem lnianym i otrębami, II śniadanie ok. 2 kanapki z warzywami, obiad to np. kotlet rybny na parze z mizerią albo fasolka z marchewką, różnie :D a kolacja to serek wiejski z pomidorem, wafle ryżowe. Po treningu piję 1,5 szklanki mleka.
Mam 17 lat, wzrost to ok. 163cm, waga.. nie mam pojęcia, coś ok. 50kg pewnie. Efekty po ćwiczeniach widać, nie jest źle, ale mi wciąż mało, wkręciłam się w to ćwiczenie :D Chciałabym wiedzieć jakie ćwiczenia wykonywać żeby ładnie wyrzeźbić ciało, w jakich porach najlepiej, kiedy robić odpoczynek i jeśli chodzi o ABS to kiedy wykonywać te ćwiczenia?

Post przez glicarpk » piątek, 9 sie 2013, 08:57

jestem w szoku, malo kobiet decyduje sie na treningi na silowni :)

Post przez Justyna » piątek, 9 sie 2013, 17:01

Zazwyczaj trenuję w domu, ale to nadal trening :D Ktoś pomoże? Czy przez kolejny miesiąc ćwiczyć podobnie ( z Mel B., bieganie, rower itd.), a po tym miesiącu zmienić ćwiczenia? I jak jest z tym ABS? Level 1 powinnam robić przez np. 2 dni i potem dopiero zwiększyć lv?

Post przez robertbialy » wtorek, 13 sie 2013, 09:46

napisz do mnie na prv 2736237

Post przez fitek » niedziela, 10 sie 2014, 21:11

Uważam, że nadal powinnaś ćwiczyć wg metody abs 2. Osobiście nie znam lepszego zestawu ćwiczeń na brzuch. Bardzo lubię ćwiczenie - unoszenie nóg w zwisie, fajnie wpływa na dolne partie mięśni brzucha.

Last edited by fitek on Wed Oct 22, 2014 4:09 pm, edited 1 time in total.

Post przez Pompa89 » poniedziałek, 1 wrz 2014, 11:21

Fajnie, fajnie tylko możemy nabawić się przepukliny ;)

Powrót do Trening