Ćwiczenia i strach

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez lexies » niedziela, 24 lut 2013, 14:05

Hej. Mam prawie 17 lat, ważę 52 kg przy wzroście 165 cm.
Mój problem polega na tym, że jestem bardzo wysportowana- uda składają się z samych mięśni- obwód jednego to 50 cm ! Bardzo dużo biegam- wykonuje każdy sport. Jestem bardzo szczupłą dziewczyną, nie mam boczków, ale za to mój brzuch to porażka. Tam zbiera się mój cały tłuszcz. Za każdym razem gdy coś zjem, nawet jeden kęs albo łyk wody potrafi sprawić, że mój brzuch zamieni się w balon. Jem dużo słodyczy, pije dużo wody, ale nie jem śniadań- poprostu nie mam czasu bo żyję w biegu. Może ktoś wie co się dzieje z tym brzuchem. Następna sprawa to te uda- chciałabym je zmniejszyć, tylko nie wiem jak- ćwicząc powiększą się, ale bez jakiegokolwiek ruchu też nie wytrzymam ;) .
Czy ktoś może mi doradzić jakie ćwiczenia wykonywać na zmniejszenie tłuszczu na brzuchu oraz w jaki sposób zmniejszyć uda? !

Post przez matimati » poniedziałek, 11 mar 2013, 19:59

A czy nie są to po prostu wzdęcia? Napisałaś, że żyjesz w biegu. Też jestem mikrej postury i mam podobny problem, że tłuszcz lubi "osadzać się" na brzuchu, ale robię brzuszki (60 dziennie), trochę pompek i staram się go trzymać w ryzach :)

Post przez Amandzi18 » sobota, 20 lip 2013, 09:18

Co do brzucha proponuje a6w ;) W późniejszym etapie jest on bardzo czasochłonny ale rezultaty widać po kilku dniach . Co do nóg nie mam zielonego pojęcia .. Jeżeli ma się wysportowane nogi to raczej nic już z nich nie zejdzie niestety , ponieważ mięśnie podczas samego pójścia na spacer ( przykładowo ) pracują .

Powrót do Trening