TomaszM wrote:Chipsy dla wszystkich są super przekąska, którą sobie podjadamy oglądając TV czy też czytając książkę.
Niestety takie podjadanie wiąże się z dużą ilością kalorii oraz niezdrowym składem naszej przekąski.
LECZ ...
Niedawno natknąłem się w sklepie na takie cudeńko:
CRISPY Veggies Chrupiące plasterki marchwi o smaku papryki
Chrupiące plasterki marchwi to naturalne walory warzyw ukryte w suszonej marchwi. Smaczna i zdrowa przekąska bez dodatku tłuszczu. Plasterki marchwi są doskonałym elementem racjonalnej diety oraz zdrowego stylu życia.
Smaczna i zdrowa przekąska ze świeżych, polskiej marchwi w formie plastrów. W procesie produkcji wykorzystana została technologia suszenia mikrofalowo-próżniowego, gwarantująca wysokie walory smakowe i odżywcze tego produktu. Ponadto Crispy charakteryzują się wyjątkowo atrakcyjną teksturą, są przyjemnie chrupiące i kruche.
Składniki:
- marchew (93%),
- posypka o smaku papryki (7%) - aromat papryki,
- suszony ekstrakt pieprzu czarnego,
- oregano,
- kwas askorbinowy.
MOJA OCENA:
1 opakowanie to tylko 59Kcal
bardzo dobry smak
bez dodatku cukru i konserwantów
bogate w błonnik
na 1 paczkę potrzeba aż 300g marchewki
- cena (w sklepach od 2 zł - 4 zł)
Ponadto wydaje mi się iż takie "chrupki" "chipsy" można zrobić sobie samemu (w piekarniku), pewnie smak nie będzie identyczny, lecz koszty zmniejszymy do minimum.
Reasumując super produkt dla tych, którzy lubią coś przekąsić w ciągu dnia czy też lubią podjadać między posiłkami.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości