Wzrost : 190cm
Waga 84
Cel (masa/rzeźba/redukcja) : masa
Suplementacja : brak
Doping : brak
Zastrzeżenia zdrowotne : brak
Typ budowy ciała Ektomorfik
Witam , nie wiedziałem , czy umieścić tutaj ten temat bo pasuje mi do diety ale i zdrowia. rozst-py-t265.html , przeczytałem wszystko w tym temacie ale mam jeszcze pytanie właśnie dotyczące diety. Mam małe rozstępy pod pachą i zalążki na tricepsie ( co mnie lekko zdziwiło) , wcześniej też miałem z tym problem i moje nogi są nieźle poszatkowane( lepsze to niż mieć nogi kurczaka) Aktualnie jestem na masie , i w przeciągu miesiąca przybrałem 4kg i właśnie tutaj rodzi się moje pytanie. Jako , że jestem ektomorfikiem i ciężko mi przybrać na masie jem bardzo dużo , czy może ktoś z użytkowników orientuje się ile w ciągu miesiąca można przytyć żeby nie powstawały nowe rozstępy? (stosuje kremy przed i po trenigu oraz suplementacje kolegenem) Aktuanie średnia kcal moich posiłków była około 4500.
Także mam pytanie dotyczące redukcji tkanki tłuszczowej , jak mi wiadomo o ile przy nagłym przyroście jak i nagłej utracie wagi. Jak przestawić porcje kaloryczne aby utracić kilogramy w bezpiecznym dla skóry sposobie? nie musi być to natychmiastowa utrata , jestem dość cierpliwy i bardziej zależy mi na braku uszczerbku na skórze niż efekcie od zaraz.
Jeszcze czy pomogłoby gdybym do moich treningów dodał treningi cardio? ( redukowałbym odrazu tkankę tłuszczową i mniej by mogło się odkładać tłuszczu przez to skóra miała by więcej miejsca dla mięśni) i gdyby zastosować cardio jak urozmaicić dietę aby nadal były przyrosty mięśniowe?
z góry dziękuje za odpowiedzi.