Witam
Zacząłem się interesować ćwiczeniami, wiadomo wakacje i człowiek chce wyglądać lepiej
Nie chcę jakoś się skupiać na super klacie czy pompkach. Jestem szczupły i średniego wzrostu i chciałbym rozwijać się w trzech rzeczach na w miarę równym poziomie. Chodzi mi o bieganie, ćwiczenia siłowe i ćwiczenia gibkości. Czy macie jakieś pomysły jak to wkomponować w życie ? Ćwiczenie 5 dni w tygodniu mnie powala, wolałbym ćwiczyć 3 razy w tygodniu. Czy można połączyć skuteczny trening siłowy (na klatę, barki, plecy itp.) ze skutecznym treningiem gibkości (rozciąganie, szpagaty itp.) w jednym dniu ? Czytałem, że mięśnie potrzebują 48 godzin na regenerację. Czyli np. Siłka + Gibkość w Poniedziałek, Bieg w Czwartek i Siłka + Gibkość w Niedzielę jest dobrym pomysłem ? A jeśli np. w jakiś dzień pójdę na boisko pograć w piłkę, to powinienem zrezygnować już w ten dzień z biegów, bo się nabiegałem, a mięśnie potrzebują regeneracji ? To samo np. jak jadę zwozić drzewo, to rezygnuję z siłki ? No jestem nowicjuszem w tych sprawach i zawsze jestem rad zapytać doświadczonych
Pozdrawiam i z góry dziękuję