Witam,
Zbliżają się wakacje czas się w końcu wsiąść za siebie mam 17 lat a oto wymiary mojego ciałka:
bic:27
udo:51
klatka:91
brzuch:89
łydka:33
biodra:93
waga:66 kg
wzrost : 175-176 cm (chciałbym mieć 180 cm ale chyba już tyle nie urosnę )
Wiem wiem nie ma czym się chwalić szczególnie malutkim bicem i oponką ...
Sprzęt jaki posiadam:
-Atlas
-Rowerek treningowy
-Ławeczka
-Hantelki 2kg i 4 kg
-gryf + obciazenia (2x5 , 2x10 2x20)
Mam oprócz tego zamiar zakupić hantle 2x 10 kg , karnet na basen oraz buty do biegania reebok zigtech : http://allegro.pl/reebok-zigtech-zigson ... 17982.html
Coś jeszcze do kupić typu ławeczka do brzuszków?
Ogólnie przez te kilka lat to siebie zaniedbałem miałem siedzący tryb życia , często podjadałem oraz często jadłem fast foody typu pizza itp.
Ale w końcu czas na zmiany
W sumie na nogi i na ręce przydała by mi się dieta na masę jednak mam kompleksy z tym brzuchem i muszę to jakoś połączyć redukcję z masą (czy da się to jakoś połączyć?).
Czy pływanie , bieganie oraz jazda na rowerze treningowym + górskim i ćwiczenia na mojej małej siłowni nie będą za wysokim obciążeniem dla organizmu?
Czy jest jakieś jedzenie które przyśpiesza metabolizm?
Trochę już czytałem forum , ale jak np. obliczyć z takich produktów jak np. mięso drobiowe zawartość białka , tłuszczy itd. ?
Są jakieś ćwiczenia które pomagały by mi szybciej zrzucać tłuszcz z brzucha ? np.A6W czy brzuszki mi pomogą?
I ostatnie pytanie jak na razie czy odżywki psują wątrobę bardzo? Bo jak bym mógł to też bym kupił jakieś spalacze czy coś w ten deseń