przez overcame » sobota, 6 lis 2010, 21:41
I sniadanie około 7-00
Rano musli albo z jogurtem naturalnym, albo z przegotowaną wodą + dodatki typu migdały, suszony banan, suszony ananas
+ jakas kromka chleba[różnie białe albo ciemne pieczywo(bez masła/margaryny)]
szklanka soku z ananasa/sliwki
najlepsza opcja tutaj bedzie platki owsiane+mleko/naturalny + dodatki co dodajesz są ok, sok tez ok
9-30, 10-00
II śniadanie
Np. jakiś shake(zmiksowany banan, kiwi, jabłko oraz szklanka napoju/mleka sojowego)
kromka chleba z dodatakmi( sałaty pomidory ogórki itp...( czasami kiełki)
czasami sok pomdorowy(330ml)
tutaj najlepiej jakis normalny posilek typu piers+ryz+warzywa lub shake typu gainer/bulk jak nie masz jak zjesc
po 12-00
Przekąska
owoc(dowolny)
około 14-30, 15-30 zależy o której wroce z uczelni
dosyć czesto niemam wpływu na to co jem, gdyż mama robi obiady; jedynie w dniu meczu zawsze biały ryż + pierś z kurczaka, plus np jakieś dodatki warzywa ( w tym wypadku obiady zjadam o różnych porach[zależy od godziny meczu])
ale tak mniej wiecej od około 3-4 h przed meczem
W tygodniu, kiedy mam trening to zaraz po zjadam banana (18-30) jeden banan to duzo za mało jesli chodzi wegle po treningu
kolacje jem około godziny 19-30 20-00
np 2 jajka na miekko/twardo + pieczywo z dodatkami posilek ok ale brakuje tluszczy
albo
Musli z dodatkami
pieczywo odpada
lub
ser twarogowy chudy kostka(czasami dodaje truskwaki i jakąś maślanke naturalną i robie takiego mixa)
tutaj zostalbym przy opcji ostatniej twaróg+chleb ciemny+oliwa
dodaj zdrowe tluszcze czyli oliwa do kazdego posilku oprocz okolotreningowego,omega 3 i jakies witaminki i minerały
to taki przykładowy dzień
wiadmo że również monemtami przekąsze jakieś słodycze. A co myslice o batonach musli?
Batony ok tylko nie kupione w spozywczaku a`la musli. Najlepiej kup sobie w sklepie z odzywkami te odpowiednie.
staram się pić dużo wody około 2-3 litry dziennie wody mineralnej( cola woda gaz. itp. wogóle nie spożywam) ok
często też zjadam jogurcikito chyba na tyle ok najlepiej natural i dorzucic jakies rodzynki orzechy itp
Mam nadzieje że napisałem zrozumiale, jak nie to pisać
jeżeli bedzie trzeba to moge wogóle zrezygnowaćze słodyczy- jakiś czas temu nie jadłem ich ponad pół roku z nazwyklejszych slodyczy mozesz zrezygnowac ale nie do przesady