witam
Tak jak w temacie mam do was prośbę.
Na początek może ankieta:
Staż treningowy: 4 miesiące
Cel treningu: poprawa sprawności fizycznej, zwiększenie siły, dopracowanie sylwetki, spalenie nadmiaru tłuszczu.
Poprzedni trening: bieganie, pompki, brzuszki ( starłem się to robić w miarę regularnie, nie zawsze wychodziło)
Dieta: (ilość b/ww/t na kg masy ciała) - brak (może już nadszedł czas na nią)
Wzrost: 183
Waga: 86
Osprzęt na siłowni: pełny
Stan zdrowia: niemam żadnych chorób, serce ok, stawy ok, mięśnie ok.
Za namową kolegi poszedłem na siłownię, na początku ważyłem jakieś 82 - 83 kilo, po 4 miesiącach ćwiczeń ( trenuje regularnie minimum 4 razy na tydzień) wszedłem na wagę i ku mojemu zaskoczeniu pokazało ponad 86 kilo, troszkę się przeraziłem bo moim celem było utrzymanie swojej wagi i wypalenie nadmiaru tłuszczu.
Teraz niewiem co mam dalej robić, przerwać trening? szczerze to czuję się doskonale, wyraźnie zwiększyłem swoją silę fizyczną, myślę że mój problem polega na tym ze za mało czasu na siłowni poświęcam ćwiczeniom brzucha bo to jedyna część ciała która pozostała tak była a nawet się zwiększyła.
Prosiłbym was o ułożenie jakiegoś sensownego planu ćwiczeń i może poradę w zakresie zastosowania jakiegoś suplementu diety pomagającego spalić tłuszcz oraz poprawić regenerację organizmu i wydolność mięśni.