VPX SPORTS Zero Impact Bar baton
Zero Impact Bar - to pyszny batonik węglowodanowo-białkowy wzbogacony dodatkiem zdrowych tłuszczy i sezaminy.
* AŻ 30 GRAM BIAŁKA W KAŻDYM BATONIKU
* PYSZNY SMAK
* ZAWIERA ZDROWE TŁUSZCZE
* DOSKONAŁA ALTERNATYWA DLA POSIŁKÓW
W skład Zero Impact Bar wchodzą:
Mikrofiltrowany Izolat Białka Serwatki - czas wchłaniania rzędu kilku minut, najwyższa wartość biologiczna BV=159, idealny kiedy potrzebujemy praktycznie natychmiastowej dostawy aminokwasów dla naszego organizmu. Sposób w jaki otrzymywany jest ten koncentrat (wymiana jonowa) gwarantuje minimalną zawartość innych makroskładników – tłuszczy i węglowodanów.
Ultrafiltrowany Koncentrat Białka Serwatki - bardzo łatwo przyswajalny – wchłania się z przewodu pokarmowego w zaledwie kilkanaście minut, posiada szeroki profil aminokwasów, wysoką wartość biologiczna BV=104, bogaty w alfa-laktoalbuminy - obniżające stres, zapobiegające nowotworom i schorzeniom kardiologicznym, laktoferyne czyli doskonale przyswajalne żelazo oraz laktoperoksydaze, pogromcę bakterii.
Cechą charakterystyczną białek serwatkowych jest wysoka zawartość aminokwasów BCAA:
Izolat Białek Mleka – wszystko to co najlepsze w mleku bez zbędnej laktozy, cholesterolu i nasyconych kwasów tłuszczowych. Zawiera sprzężony kwas linolenowy (CLA), peptydy glutaminy czy tez laktoferynę . Kazeina Micelarna - charakteryzuje się najbardziej równomiernym uwalnianiem aminokwasów do krwioobiegu spośród wszystkich źródeł białka, tym samym najlepiej sprawdza się podczas długich przerw pomiędzy posiłkami, skutecznie powstrzymując katabolizm na długie godziny. Mieszanka Węglowodanów – zapewniają organizmowi dopływ wysokiej jakości „paliwa” przez długi czas. Pomagają w odbudowie zapasów glikogenu, dostarczają zaplecza energetycznego dla procesów i przemian zachodzących w naszym ciele. Sezamina – naturalnie występujący lignan – związek zaliczany do grupy fitoestrogenów. Środki z tej grupy wykazują zdolność naśladowania hormonów naturalnie wytupujących w ludzkim organizmie. Sezamina wykazuje dość szeroką aktywność: jest agonistą PPAR-alfa (oznacza to, że wpływa na stopień uwalnianych, i wykorzystywanych w celach energetycznych, kwasów tłuszczowych zmagazynowanych w naszej tkance tłuszczowej), wpływa na wydzielanie prostaglandyn, zwiększa wrażliwość mięśni na insulinę, podnosi poziom leptyny, wpływa na proces partycjonowania kalorii, zwalcza wolne rodniki i bakterie. Masło Słonecznikowe - doskonałe źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych niezbędnych do poprawnego funkcjonowania naszego organizmu. CLA - sprzężony kwas linolowy. Pierwotnie sklasyfikowany jako środek antnowotworowy, wspierający układ immunologiczny do wali z wirusami i zmniejszający reakcje alergiczne. Później okazało się, że CLA wykazuje zdolność zapobiegania lipogenezie (magazynowanie kwasów tłuszczowych w postaci tkanki tłuszczowej), wspiera procesy anaboliczne prowadzące do przyrostu tkanki mięśniowej, zwiększa lipolizę (rozpad tkanki tłuszczowej) oraz podwyższa termogenezę (ilość energii wydalanej w postaci ciepła). Wszystko to prowadzi do odtłuszczenia i poprawy ogólnej jędrności ciała. Masło Almand - dostarcza organizmowi niezbędnych kwasów tłuszczowych.
SKŁADNIKI AKTYWNE Zero Impact Bar
Porcja jednorazowa 1 batonik
Ilość porcji w opakowaniu 1
Opakowanie 1 batonik
Zawartość w 1 porcji (1 batonik) zaw: % DZ
Kalorie 440 kcal
Kalorie z Tłuszczy 176 kcal
Tłuszcze 20 g
Tłuszcze Nasycone 4 g
Tłuszcze Trans 0 g
Cholesterol 2 mg
Sód 212 mg
Potas 40 mg
Węglowodany Całościowo 35 g
Błonnik 5 g
Cukry Proste 6 g
Białko 30 g
UWAGA - kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów jest zabronione przez TESTOSTERONE.PL ©2010 (Maciej Kolendowicz).