przez ardhightt_Oml » środa, 21 gru 2016, 19:14
PalmerPolu o 3 w nocy wzie3o mnie na wywody :lol: Proponuje pozostawia kwestie wspomagania (w szerokim znaczeniu tego słowa), a skupmy sie na treningu, a mianowicie nie wiem czy dobrze sie orientuje a może to nawyk z treningów podnoszenia ciężarów ale w zwiększaniu mocy (siły) – opierając sie min na analizie treningów najlepszych ciężarowców owiata – warto rozważya zastosowanie dwoch, nie d3u?szych niż 45 minut, jednostek treningowych przedzielonych około 30-minutow1 przerw1.
U pod3o?a koncepcji wykonywania intensywnej dynamicznej pracy - taki trening jest najskuteczniejszy w zwiększaniu mocy (siły) – nie dlużej niż przez 45 minut le?y przede wszystkim d1żenie, aby nie dopuszczaa do zbyt dużego obniżenia steżenia testosteronu.
Przerwa ma na celu zarówno zapobieganie nadmiernemu obniżeniu jego poziomu, jak i stworzeniu mozliwosci do jego częściowej restytucji.
Zasadniczooa takiego treningu – niektórzy nazywają go segmentowym – potwierdzają zarówno badania naukowe, jak i praktyka szkoleniowa.
Uważa sie, że taki podział jednodniowego obci1żenia treningowego może być stosowany, a nawet masy mięśniowej (np.
oprócz ciężarowców upodobali go sobie również trojboioci oraz kulturyoci). Przy czym u zawodnikow wysokiej klasy w niektórych okresach treningowych stosuje sie nawet szeoa jednostek treningowych dziennie, po dwie do po3udnia, po po3udniu i wieczorem.
Mniej wiecej chodziło mi o taki rozk31d jednostki treningowej, powiem że efekty są piorunujące, niestety mam okazje tymi za3ożeniami operowaa tylko podczas wakacji, z jasnych wzgledow