przez Karennekkk » czwartek, 13 paź 2016, 12:32
Ok, postaram sie w miarę powaznie napisać jakie preferuje cwiczenia.
Zaczynam zazwyczaj krotka seryjka majaca na celu rozgrzanie brzucha, na ktora składają sie skłony tułowia połączone ze unoszeniem kolan do klaty.
następnie robie niepełne skłony tułowia na jedna i druga stronę tulowia, czyli mięśnie skosne.
Czasem robie strony naprzemiennie, a czasem po kolei raz lewa i prawa.
Na dol brzucha stosuje glownie unoszenie wyprostowanych nog.
Na koniec robie cwiczenia na mięśnie proste brzucha, czyli najczęściej niepełne sklony.Do tego mozna zastosować zatrzymanie ruchu podczas wykonywania cwiczenia.
Na mięśnie skośne stosowałem tez unoszenie lezac bokiem, lub wymachy nóg na boki stojac.
Jednak najlepszym cwiczeniem jakie robiłem było unoszenie tułowia spod poziomu lawki.
wyglądało to mniej wiecej tak: blokowałem jeden koniec lawki, zeby sie nie podniosl, wyprostowane nogi kladlem wzdluz lawki i związywałem pasem (do lawki), po czym robiłem skłony tułowia z pod laweczki.
Swietne cwiczenie, ale nie polecam poczatkujacym.Aha, to co wypisałem powyżej to nie jest mój plan treningowy, bo zazwyczaj wybieram sobie za każdym razem inne cwiczenia i konfiguracje.
Najlepiej jednak najpierw ćwiczyć skosne, potem dol, a na koniec proste brzucha.