Trening>>>>>>Pytanie

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez Hefner1966 » wtorek, 20 wrz 2016, 07:35

półtora tygodnia temu zacząłem jechać tym dzielonym.Mialem zajeboste zakwasy po tricepsie, barkach, klacie, to znaczy ze mi weszło i ze dobzre ćwiczę tak mi sie zdaje.Ale na plecy to nie mialem zakwasów nie wiem mi sie zdaje ze poprostu te cwiczenia mało dają ale nie wiem dziś ćwiczyłem wiec zobaczę czy jutro bede coś czul.A biceps to mam jakiś dziwny po chorobie jako jedyna partia miesni szybko mecze je dwie serie i juz nie mam sily nie wiem czemu.

Post przez Neal43 » wtorek, 20 wrz 2016, 07:39

Biceps to ma3y miesien i bardzo łatwo go przemeczya.
Pamietam, że jak zaczynałem to wystraczy3y mi 2 serie po 12powtorzen 8kg, aby zabia dwugłowego . Uważam, że po chorobie to normalne.

Post przez Hefner1966 » wtorek, 20 wrz 2016, 07:44

nom spoko właśnie wczoraj ćwiczyłem bica i plecy.Zakwachy mam na plecach tylko wieksze po jednej stronie , musialem nierównomiernie cwiczyc, bica troche czuje, chyba zacznę go ćwiczyć dwa razy w tygodniu....hmmm nie wiem.
skakanka wymiata. Najlepszy sprzęt pod wzgledem robienia kondycji i rze1by (w moim przypadku spali3em bardzo szybko wiekszosa sad3a).
Mentos jakbys mógł napisz coś wiecej o skakance w twoim przypadku, ja nie chce schudnąć bo jestem chudy tylko chce na kondycje codziennie przed kolacja myslisz, ze pomoze??Probowalem i jak tak skakałem to zmeczony byłem jak nie wiem.

Post przez Hefner1966 » wtorek, 20 wrz 2016, 07:52

Etyl a mogę miec plan wszystko ulozone ale bez ilosci serii i powtórzeń to chyba lepiej co bo ja zawsze robie ile mogę .Sie pytam tylko czy mopzna czy nie zaszkodzi, dziś ćwiczę klatę i trica wiec chce juz tak zrobić

Post przez Hefner1966 » wtorek, 20 wrz 2016, 07:53

zmieniłem troche mój plan wziąłem toche z planu etyla, byłem na www.kulturystyce.pl/atlas i tam wybrałem niektóre cwiczenia jak możecie porównajcie z poprzednimk co napisałem i powiedzcie który lkepszy

Plan treningowy

PONIEDZIALEK

BRZUCH
- spiecia na ławeczce skośnej
- brzuszki na ławeczce skośnej

BARKI
- wyciskanie sztangi zza głowy
- podciąganie sztangi wzdluz tułowia
- unoszenie sztangielek bokiem stojąc
- unoszenie sztangielek sztangielek opadzie tu3owia

¦RODA

GRZBIET
- wiosłowanie sztanga
- wiosłowanie sztangielka
- wznosy barkow szrtrugsy - „dzien dobry” sama sztanga

BICEPS
- uginanie ramion ze sztanga podchwytem
- uginanie ramion ze sztangielka w podporze o kolano
- uginanie ramion ze sztangielkami stojąc uchwytem „m3otkowym”

PI!TEK

KLATA
- wyciskanie sztangi lezac na ławeczce płaskiej
- wyciskanie sztangi lezac na ławeczce skośnej
- rozpietki sztangielkami na ławeczce poziomej

TRICEPS
- wyciskanie francuskie sztangi w siadzie
- wyciskanie francuskie sztangielki

BRZUCH
- spiecia na ławeczce skośnej
- brzuszki na ławeczce skośnej

Post przez Gingerrr » wtorek, 20 wrz 2016, 10:03

Nie pisz posta po poscie nie możesz uzyc opcji edytuj tylko tak nabijasz posty ??
Co do grzbietui to dal bym podciąganie sie na drazku szerokim uchwytem
Troche mało cwiczen na Trica dodaj jakieś jedno cwiczenie np prostowanie ramion na wyciagu.A tak pozatym to trening wydaje mi sie dobry a nie lepiej robić w POniedzialek klatę + tric + brzuch Sroda Grzbiet + bic Sroda Barki + brzuh + nogi !!

Post przez FlemmingCa » wtorek, 20 wrz 2016, 10:33

Gingerrr...on ćwiczy w domu, nie ma wyciagu. :lol:
Hefner1966 możesz na trica robią jeszcze prostowanie ramienia ze sztangielka w opadzie tu3owia. Nie rob bica 2 razy w tygodniu! Przeciesh to bardzo ma3y miesien w gruncie rzeczy. Hefner1966 mowie ci zastosuj sie do rady etyla i rob jak on powiedział, czyli klatę z bicem a plecy z tricem. Brzuch możesz robią na każdym treningu,i w3acz do treningu przedramiona np uginanie nadgarstków podchwytem i nachwytem. Najlepiej do3acz przedramiona do treningu bica. Jak robisz masę to skakankę możesz u?ywaa jako rozgrzewkę przed treningiem. Bo inaczej będziesz musiał dodatkowo jesa. To że masz zakwasy to nie znaczy że dobrze trenujesz!! I ustal liczbę powtórzeń i serii bo to bardzo ważne!! Ma3a ilość dużym ciężarem idzie na siłe,srednia na masę a duża tj 15-2 powtórzeń wchodzi na rze1be. Po wzroscie i wadze widze żes jest suchar, wiec rob na mase. :
BTW. Mam qmpla który ćwiczył sobie w domu sztangielkami jush kilka lat ale caly czas tylko robił bica. koleś ma triceps bardzo znikomy, a bicek ca3kiem spory,ale za bardzo kulkowaty. Troche g3upio to wyglada :-)

Post przez Hefner1966 » wtorek, 20 wrz 2016, 10:38

Ja tu sie za bardzo nie znam, robie tylko odpowiedz , wiec chyba nie zakładam nowego postu, tam obok pisze.... nowy temat , ja tego nie biore.............................Wielkie dzieki FlemmingCa zrobie jak mówiłeś walne na trica prostowanie ramienia i na przedramię i zmienię klata z bicem a tric z plecami.Tylko nie wiem co do ilosci serii i powtórzeń bo ostatnio jak napisałem na poczatku ten trening gosciu ułożył mi powtorzenia i seriie to w niektórych było dla mnie za malo.............................nie wiem zobaczę jeszcze reaz wielkie dzieki

Jeszcze chialem se zapytać bo patrzyłem na temat podwieszony cwiczenia na klate.W większości używali progresje i klatę dwa razy w tygodniu a ja ćwiczę bez progresji i raz w tygodniu to jest jakas roznica nie za mało dla mnie raz

Post przez Gingerrr » wtorek, 20 wrz 2016, 10:41

Raz a dobrze z pewnosica wystarczy ... a jak sie nieznasz na zasadach forum poczytaj zasady !! a serie musisz sobie ustalić bo jak robisz tyle ile morzesz czyli np 15 lub wiecej to robisz na zezbe a ty chyba chcesz masę !! to ze mało seri i powtórzeń to nie znaczy odrazu ze trning zły bo właśnie taki ma byc jak robisz na masę wkleję tutaj czesc mojego treningu na bica i zobaczysz ze ja nie robie dużo powtórzeń bo to jest na masę !!

Biceps:

sztanga stojąc 10,8,6,6
sztanga na modlitewniku 8,6,6,6
hantel o kolano 8,8,8 (bez seri wymuszonych)
wyciąg dolny uginanie ramion 8,6,6

i słuchaj tego co ci mówią inni bo oni maja o tym pojecie a jak ty dopiero zaczynasz ćwiczyć to sie zbytnio nie znasz a nawet mozna powiedzec wogle !!

Post przez FlemmingCa » wtorek, 20 wrz 2016, 10:44

Gingerrr ten twój plan na bica jakiś lipny jest.
Za dużo ćwiczen (3 starcza) za dużo serii (9-1 starczy). I nie ma nic młotkowego ani supinacji-nie rozwinie sie szczyt bicka.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Trening