Siema jestem tu nowy zawsze byłem na sfd.pl ale z czata usłyszałem o tym i mi sie bardzo spodoBr0gan.Mam pytanko mam (17 lat, 18 cm 6 kg).Od wrzesnia zacząłem niby ćwiczyć u mnie w pokoju(mam ławeczkę sztangę sztangielki obciazenie ławeczkę do brzuszkow)ale ćwiczyliśmy bez ulozonego trenigu i jak nam sie chialo byly przerwy i to nic nie dało no troche podnosiłem 4 na poczatku i w grudniu podnosiłem 53.Ostatnio byłem byłem chotry na anginę mialem antybiotyki ponasd 4 stopni gorączki i mi to wszystko spadlo.Prawie musze zaczynać od poczatku.
No to troche napisałem o sobie bo zawsze jak na sfd pisałem to mnie pytali napisz coś o sobie, wiec napisalem. :D i pytankoi.
Mam ulozony trening taki
Plan treningowy
PONIEDZIALEK
BRZUCH
- spiecia na ławeczce skośnej 3x20-3 - brzuszki na ławeczce skośnej 3xmax
BARKI
- wyciskanie sztangi zza głowy 3 Serie 12108
- podciąganie sztangi wzdluz tułowia 3 Serie 12108
- unoszenie sztangielek bokiem w opadzie 3 Serie po 1 ¦RODA
GRZBIET
- wiosłowanie sztanga 4 serie 121088
- wiosłowanie sztangielka 3 serie po 1 - wznosy barkow szrtrugsy 3 serie po 2 BICEPS
- uginanie ramion ze sztanga podchwytem 4 Serie 121088
- uginanie ramion ze sztangielka w podporze o kolano 3 serie po 1 PI!TEK
KLATA
- wyciskanie sztangi lezac na ławeczce płaskiej 4 Serie 121088
- wyciskanie sztangi lezac na ławeczce skośnej 3 Serie 1086
- rozpietki sztangielkami na ławeczce poziomej 3 Serie po 1 TRICEPS
- wyciskanie francuskie sztangi w siadzie 4 Serie 121088
- wyciskanie francuskie sztangielki 3 Serie po 1 BRZUCH
- spiecia na ławeczce skośnej 3x20-3 - brzuszki na ławeczce skośnej 3xmax
I chialem sie zapytać czy wogole dobrze zaczynam nie zaszkodzi.Slyszalem od większości ze najwieksze sefekty są po tym.Bo mięśnie musza odpoczac.Nie wiem czy raz w tygodniu wystarczy.Wybralem dzielony bo dla mnie jest lespszy mam dużo nauki wiec mi nie zabiera dużo czasu i mogę dobrze dana partie cwiczyc.duzo tez osób mówiło o ogolnorozwojowce na poczatku , pisze tak bo wiem ze wy tez mi to napiszecie.ALE JJA CHIALBYM POPROSTU zapytać CZY NIE ZASZKODZI MI I WOGOLE CZY MA SENS.
Prosze o wyrozumiałość i konkretne odpowiedzi
Z gory dziekuje za dopowiedzi