H0rt kilka prostych b3edow znajduje sie w Twoim planie, ćwiczysz już rok na siłowni a wiec co nieco powinieneś wiedziea,
połączenie klatki i barkow jest złe przy treningu na masę
plecy i nogi również razem odpadają
ćwiczysz 4 razy, zatem proponuje
pon. klatka - biceps
wt. plecy
czw. barki - triceps
pi1tek nogi
jak na rok ćwiczen na razie daj spokoj z klatk1 dwa razy w tygodniu na wszystko przyjdzie czas
na klatke proponuje
3serie wyc. na 3awie płaskiej
3serie wyc. na 3awie skośnej głową w gore
3serie rozpietek na przemian co tydzień raz na skosie raz na płaskiej
2-3 serie pompek na poreczach na zmianę jak wyżej z przenoszeniem hantla za g3owe
biceps
3serie uginania stojąc na przemian z gryfem 3amanym i prostym
3serie uginania z hantlami stojąc lub siedząc i z zmiennym chytem raz m3otkowy za tydzień zwyk3y
2-3 serie uginanie na modlitewniku
plecy
2-3serie podciągania na drążku
3serie podciąganie sztangi w opadzie
3serie ociąganie dr1?ka gornego wyciągu
3serie martwy ciąg
2serie podciąganie hantla w opadzie
barki
3serie wyciskanie sztangi na przemian z hantlami
3serie wznosy hantli na boki
2serie wznosy hantli przed siebie
1seria wznosy hantli w opadzie
triceps
3serie wyciskanie w1okim chwytem
3serie prostowanie na wyciągu
2serie wyciskanie od czo3a na przemian z wyciskaniem francuskim
1seria prostowanie w 3okciu
nogi
4-5serii przysiadów
3-4serie wykroków
4-5serie wspięcia
proponuje wykonywaa od 12 do 8 bądź 6 powt. korzystając z systemy piramidy, ciężary jak najwieksze przy zachowaniu prawid3owej techniki, pamiętaj 2-3 ostanie powt. możesz wykonaa z pomocą partnera, dużo mieszaj, nie wykonuj zawsze tych samych ćwiczen na danym trenignu trzymaj sie tych podstawowych ( wyciskania na 3awie, wyciskanie sztangi, przysiadów ) z pozostałymi rob je na zmiane, podałem Ci ćwiczenia gdzie tylko przy plecach potrzebny jest Ci wyciąg gdyż nie wiem jakim sprzętem dysponujesz na siłowni. Jeśli czegoś jest dla Ciebie za dużo bądź za mało to po prostu to zmien, jest to przykład i Ty już go dopasuj do w3asnych potrzeb i wymagan.
Jeśli coś jest niejasne pytaj dalej.
Co do ćwiczenia w lato nigdy nie słyszałem o tej teorii ktor1 podajesz, po prostu w lato większość robi przerwy gdyż mają badY urlopy bądź wakacje są wyjazdy i tego typu rzeczy.