Przedramie. Maly problem

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez swierbutekMck » niedziela, 17 lip 2016, 21:09

Witam. Zawsze chciałem miec dosyc duze przedramię ponieważ podoba mi sie to. Lecz mam taki maly problem bo widocznie uroslo mi ono w odcinku pierwszych 10-11 cm, a tam gdzie powinno byc najwiekrze czyli u mnie po 11 cm nie chce rosnac i prawie mam rowne przedramię bo poczatek mi tak urusl :cry: Wiec prosił bym o pomoc i podanie jakiś cwiczec aby ono uroslo w tym miejscu dalszym bo z pierwszego odcikna jestem zadowlony lecz z dalszego odcikna juz nie :cry:
Prosze o pomoc

Post przez XTristan » niedziela, 17 lip 2016, 21:11

Zginanie nadgarstków ze sztanga trzymana podchwytem 4serie
Zginanie nadgarstków ze sztanga trzymana nachwytem 3serie

mozna tez kombinować ze zamiast sztangi trzymać hantle

Post przez swierbutekMck » niedziela, 17 lip 2016, 21:16

Ok Dzieki ale właśnie tak robie i tak dziwnie mi rosnie chodź mój kolega który ze mna chodzi na silownie ma właśnie doklanie odwrotne efekty...
Dzieki za ODP Pozdro

Post przez AlbertsoPol » niedziela, 17 lip 2016, 21:17

słuchaj jest swietne cwiczenie kawalek kija drewninego wbijasz w niego gwoździa i do tego gwoździa podłączasz sznurek a na dol sznurka pare krążków i ćwiczę wyglada tak:
izawijsz na tym kiju do gory i na dol te krążki
jak nie wiesz o czym mowie to podbij na gg 1269462

Post przez XTristan » niedziela, 17 lip 2016, 21:20

kawalek kija drewninego wbijasz w niego gwoździa i do tego gwoździa podłączasz sznurek a na dol sznurka pare krążków i ćwiczę wyglada tak:
izawijsz na tym kiju do gory i na dol te krążki

słyszałem o tym. chciałem tak ćwiczyć ale, podchwyt i nadchwyt sztanga raczej mi wystarczy (narazie).

Post przez AlbertsoPol » niedziela, 17 lip 2016, 21:21

ja powiem tobie tak starczyć starcza ale sproboj warto sam najlepiej ocenisz dla mnie jest to super

Post przez kasikSt » niedziela, 17 lip 2016, 21:23

Ja nigdy nie mialem problemu z przedramieniem, nie dawno było tak ze było od bicepsa mniejsze tylko o 1 cm :? Ja wykonuje tylko 2 cwiczenia

siedząc opieram łokieć o kolano (wzdluz nogi) i podciągam nadherstek trzymając w reku hantel.Wazne jest prawidłowe napinanie przedramienia (od poczatku do konca)

mój kumpel mi pokazał mi to cwiczenie i nie nazekam.A mianowicie przykotowuje sie jak do jechania na bicka ze sztanga tylko sztangę trzymam nachwytem i nieco wezej i jadę tak jak na bica.W tedy nadgarstki są skierowane w dol i troche mogą byc obciążone ale jeszcze nie mialem z nimi problemu.

Post przez CheriPol » niedziela, 17 lip 2016, 21:24

zacznij ćwiczyć drazek szerokim chwytem... upieczesz dwie pieczenie na jednym ogniu powiększysz plecy i przedramiona tam gdzie chcesz ... ja lubie te cwiczenie ale nie mogę go robić bo z czasem przedramiona mi sie za duze robia... zacznij tez robić bicepsy prostym gryfem tez wtedy mocno pracują przedramiona i dołącz cwiczenia na przedramiona

Post przez swierbutekMck » niedziela, 17 lip 2016, 22:21

OK Wielkie dzieki za wszytkie odpowiedzi Postaram coś wybrać coś to najbardziej mi bedzie odpowiadać i przynoscic najwiekrze etekty

Ale mam jeszcze jedno pytanie ile razy w tygodniu powinienem wykonywać cwiczenia na przedramie??

Post przez CheriPol » poniedziałek, 18 lip 2016, 07:31

1 raz bo przetrenujesz je... i tak dużo pracują przy praktycznie wsyztskich cwiczeniach

Następna strona

Powrót do Trening