widze ze jest pełno otwartych tematów na forum wiec mam male pytanie i po 1-2 tygodni mozna ten post usunac....chce sie dowiedzieć (od moderatora forum najlepiej ale pewnie jest tez 3 innych znawców tematu na forum) o jakiś konckretny przykład treningu w warunkach domowych tzn. wykorzystując TYLKO wlasne ciało jako ciezar...poniewaz pompki i brzuszki czy skłony są juz monotonne i nie dają (no w sumie to dają ale to dla mnie malo) takich efektow jakbym chcial...oczywiscie mam jeszcze hantle ale nie posiadam zadnych laweczek, sztang czy czegoś wiekszego i podobnego na wzór malej silowni..dlatego prosze o jakieś porady lub propozycje co do cwiczen rozwijajacych klatke, nogi, brzuch, plecy i biceps (w gruncie rzeczy to cale ciało bo jak naraz pracują wszystkie mięśnie to szybciej o efekt ) i moze jakas dietę na masę (waze tylko 72 kg przy wzroscie 176 a chce miec do 8 lub wiecej ale nie wiem w sumie czy to jest odpowiednia masa jaka powinnienem osiągnąć tzn czy nie jest za dużo proporcjonalnie do wzrostu) wiem ze tu są przykłady diet ale one wykorzystują po czesci suplementy i odzywki których ja bym chciał uniknac...
z gory dziekuje za odpowiedzi i wiem ze zwracam sie do profesjonalistów dlatego do porad bede sie stosował jak do porad zawodowców