Co za duzo to jak na mnie calkiem zdrowo

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez syndromicbes1965 » sobota, 16 lip 2016, 16:02

widze ze jest pełno otwartych tematów na forum wiec mam male pytanie i po 1-2 tygodni mozna ten post usunac....chce sie dowiedzieć (od moderatora forum najlepiej ale pewnie jest tez 3 innych znawców tematu na forum) o jakiś konckretny przykład treningu w warunkach domowych tzn. wykorzystując TYLKO wlasne ciało jako ciezar...poniewaz pompki i brzuszki czy skłony są juz monotonne i nie dają (no w sumie to dają ale to dla mnie malo) takich efektow jakbym chcial...oczywiscie mam jeszcze hantle ale nie posiadam zadnych laweczek, sztang czy czegoś wiekszego i podobnego na wzór malej silowni..dlatego prosze o jakieś porady lub propozycje co do cwiczen rozwijajacych klatke, nogi, brzuch, plecy i biceps (w gruncie rzeczy to cale ciało bo jak naraz pracują wszystkie mięśnie to szybciej o efekt ) i moze jakas dietę na masę (waze tylko 72 kg przy wzroscie 176 a chce miec do 8 lub wiecej ale nie wiem w sumie czy to jest odpowiednia masa jaka powinnienem osiągnąć tzn czy nie jest za dużo proporcjonalnie do wzrostu) wiem ze tu są przykłady diet ale one wykorzystują po czesci suplementy i odzywki których ja bym chciał uniknac...

z gory dziekuje za odpowiedzi i wiem ze zwracam sie do profesjonalistów dlatego do porad bede sie stosował jak do porad zawodowców

Post przez mynia85 » sobota, 16 lip 2016, 16:48

jeśli chcesz coś wiecej osiągnąć to spraw sobie ławeczkę i sztangi bo tak jak ty to myslisz to raczej zbyt dużo nie osiagniesz.

Post przez OJessika » sobota, 16 lip 2016, 16:55

jeżeli chceszz osiagnoac 8 kg masy to bęś laweczki, sztangi i hantelek tego nie osiagniesz, no chyba ze masy tłuszczowej

poszukaj sobie na forum treningu domatora - trenig bez sprzetu, wykorzystujący w cwiczeniach ciało jako ciężar

Post przez Rhoda62 » niedziela, 17 lip 2016, 13:41

Zalezy co chcesz; tezyzne, gibkość czy sile.
jeśli chcesz dobic do 8 to tylko na silowni.
Pompki itp.
zapewnia ci przyrost tylko do pewnego poziomu.
Zrobisz do 8 zaczniesz biegać ćwiczyć to waga sie wyrówna tak ze zachowasz wszystkie 3 wymienione cechy na odpowiednim poziomie.

Post przez Helaineee » niedziela, 17 lip 2016, 14:48

spraw sobie druga hantelke i drazek i wtedy wchodzisz na atlas cwiczen i spokojnie możesz większość partii cwiczyc, a stopniowo dokupujesz ciezaru, wydatek nie taki duzy, a pożytek spory, lawka skosna tez by sie przydala, brzuszki wg mnie to podstawa, robiłem kiedyś brzuszki zwykle i to na prawdę w ogromnych ilosciach nawet po 2 godziny dziennie i kraty nie bylo, chodź lekki zarys sie pojawil, a ostatnio ćwiczyłem mocno brzuch i po paru tygodniach kratka- mala byla, bo dość zatłuszczony byłem kiedys, ale mi wystarczała

Post przez medrano » niedziela, 17 lip 2016, 15:28

najpierw trzeba odpowiedzieć na pytanie : dlaczego mięśnie rosna ?

jak juz sie tego dowiesz to będziesz wiedzial, ze twój plan zdobycia 8kg masy na pompkach jest nierealny, niestety

zbieraj kasę i kupuj jakiś sprzet, albo zapisz sie na silownie

Powrót do Trening