Prawdy i mity

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez Goll1978 » sobota, 2 lip 2016, 20:19

Witam wszystkich.

Kr1?1 różne opinie na temat treningów dla osób początkujących, jedne zak3adają w swoim programie treningowym podstawowe ćwiczenia na masę i siłe, rozwijanie kondycji, opanowanie techniczne ćwiczen inne zao dopuszczają takie ćwiczenia, które są przeznaczone dla ćwiczących zaawansowanych nie mniej jednak dopuszczane jako w3aociwe.

Pytanie jest nastepujące.
Jak optymalnie dobrać zestaw ćwiczen :idea:

Post przez UDylan » sobota, 2 lip 2016, 20:25

ja zacząłem ćwiczyć na siłowni już treningiem dzielonym (jedna lub dwie partie na dzien i raz w tygodniu, 4 ćwiczenia na daną partie po 4-3 serie po 12-8 powtorzen) i na maxa - niby jest to nie zalecane, ale mi przynios3o duży efekt (wcześniej jednak ćwiczyłem w domu: dr1żek, hantle, sztanga). jednak odpuoci3em sobie martwy ciąg (nawet do teraz nie robie).

jeżeli jednak ktoś jest chudy, po raz pierwszy ma kontakt z tym sportem itd. to lepiej niech zacznie treningiem ogolnym, skupi sie na opanowaniu techniki i ogólnym przyzwyczajeniu do ćwiczen.

Post przez kal1gp » sobota, 2 lip 2016, 20:29

He he spox obrazek Etyl... Ja zacząłem od razu trenowanie dzielone.Mam bardzo ma3y staż (1 miesiąc) a już widaa efekty (4 kilo masy miesniowej).Wykluczy3em martwy ciąg,zamiast tego dałem wyprosty tu3owia na ławeczce rzymskiej.Bardzo ważne też jest to jakie partie trenuje sie jednego dnia.
Pozdro :-)

Post przez Hubbs-334c » niedziela, 3 lip 2016, 15:00

Jak optymalnie dobrać zestaw ćwiczen  
mniemam, że chodzi Ci o trening dla początkujących?
Moim zdaniem pierwsze trzy miesiące należy poowiecia na:
- trening ogolno rozwojowy czyt. obwodowy
- techniczne opanowanie każdego ćwiczenia, co sprawi, że delikwent nie nabawi sie od razu kontuzji
- no i nie rzucaa sie od razu jak szczerbaty na suchara na wielkie ciężary w myol zasady ja wam pokarze cieniasay , na to przyjdzie czas
powodzenia :D

Powrót do Trening