Mam pytanie kto dokładnie mógłby mi napisać na czym polega układanie planu z priorytetem na jakas partie? Czym sie kierowac, czy to zależne jest od treningu masa sila rzeezba i co oznacza ze mam trening z priorytetem? Pytam w celu uzupelnienia wiedzy i pytam bo decyduje zmienić priorytet z treningu klatki na trening barkow zeby sie poszerzyc.
MAm problem z barkami bo nie lubie ich ćwiczyć gdyż mam kontuzje której sie juz nie leczy i nie mogę wykonywać cwiczen w czasie których strzela mi w barku...
PIORYTET BARKIsystem2,1,1,1,1,1)BarkiWyciskanie sztangi sprzed głowy 4 x 12/10/8/8Unoszenie sztangielek bokiem w gore 3 x 10plecy, bicepsSciaganie drazka wyciągu gornego w siadzie szerokim uchwytem (nachwyt) 3 x 12-6Podciaganie końca sztangi w opadzie 3 x 12-6Podciaganie sztangielki w opadzie (wioslowanie) 3 x 12-6Sklony ze sztanga trzymana na karku (tzw.
"dzien dobry" 4 x 12-6Uginanie ramion ze sztanga stojąc 4 x 12-6Uginanie ramion ze sztangielkami stojąc (uchwyt "mlotkowy" 3 x 10Uginanie ramienia ze sztangielka w siadzie - w podporze o kolano 3 x 10klatka piersiowa, barkiWyciskanie sztangi w lezeniu na ławce poziomej 4 x 12-6Wyciskanie sztangi w lezeniu na ławce skosnej-glowa w gore 4 x 12-6Rozpietki ze sztangielkami w lezeniu na ławce poziomej 3 x 10Podciaganie sztangi wzdluz tułowia 3 x 10Unoszenie sztangielek w opadzie tułowia 3 x 10nogi, tricepsPrzysiady ze sztanga na barkach 4 x 12-6Przysiady wykroczne 3 x 12-8"Martwy ciag" na prostych nogach 3 x 12Wspiecia na palce w staniu 3 x 15Wyciskanie "francuskie" sztangi w lezeniu 4 x 12-6Wyciskanie "francuskie" jednorącz sztangielki w siadzie 3 x 10Prostowanie ramion na wyciągu stojąc 3 x 1 trening raptora mam pytanie bo to mogę robicodciaganie sztangi wzdluz tułowia 3 x 10Unoszenie sztangielek w opadzie tułowia 3 x 1 ... tego nie Wyciskanie sztangi sprzed głowy 4 x 12/10/8/8 - najwyzej zza glowyUnoszenie sztangielek bokiem w gore 3 x 1 - przodem tez niebo mi to strzela i boli co mogę zamiast tego tzn podajcie przykłady cwiczen mogę np arnoldki to wiem.
i jak to rozłożyć na pon, wt , czw i pt? mialem takpon klatka bicwt plecy tricczw barki przedramionapt klatka nogiMoge np bic i barki?pon: bic ric barkiwt: klatka tricicczw: plecy przedramiona/barkipt nogi barkiprzedramiona....