grzbiet

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez osidzCor » czwartek, 23 cze 2016, 14:08

moglibyście mi napisać jakieś cwiczenia na mięśnie grzbietu dla poczatkujacego kulturysty 15 latkaż?? Tylko poza tymi:
podciąganie sie na drazku do karku w szerokim uchwycie 5 serii po 10-12 powtorzea(poniewaz narazie sie nie podciagne)
siedzac, ściąganie oburącz uchwytu dolnego wyciągu do brzucha 5 serii po 10-12 powtorzea(nie posiadam dostępu do takiego urzadzenia)

Post przez IdezobiofI » czwartek, 23 cze 2016, 14:11

podciąganie sie na drazku do karku w szerokim uchwycie 5 serii po 10-12 powtorzea(poniewaz narazie sie nie podciagne)

no każdy na poczatku ma problemy z podciaganiem. Jak nie dajesz rady o wlasnych silach to podpieraj nogi z tylu np. o lawke, lub niech ktoś Ci je potrzyma, ale tylko tak zeby Cie odciazyc, a nie zebys sie z nich wybijał czy coś takiego

Post przez MARQUITA » czwartek, 23 cze 2016, 15:04

4 serje x max ile dasz rade podciągania

Post przez Deana1995 » czwartek, 23 cze 2016, 19:15

napisz do czego masz dostęp , to coś sie wymysli najprościej położyć sie na płaskiej ławce tak ze pas kończy sie na końcu ławeczki ,i od pasa w gore wystajesz poza lawka nazywa sie to wyprosty tlowia poprostu bierzesz lapy na kark i robisz sklon w dol

Post przez XWhalen » czwartek, 23 cze 2016, 19:20

według mnie najlepsze jest podciąganie sztangi do brzucha w opadzie tlowia, ale czy to jest cwiczenie dla poczatkujacych, a tym bardziej dla pietnastolatka to pewien nie jestem.... Do tego wiosłowanie sztangielka w opadzie, ale przedewszystkim podciaganie.
To cwiczenie ( w szerokim chwycie ) poszerzy cie w plecach ( mowa tu o najszerszych grzbietu ). Jerzeli chodzi o sam grzbiet to martwy ciag.
Ale tego to juz napewno nie polecam...

Powrót do Trening