kreatyna - prosze o pomoc!

Pytania dotyczące stosowania suplementów, dobór odżywek, suplementacja.
Najlepsze odżywki na masę, odchudzanie, siłę, wytrzymałość mięśniową.

Post przez NTeddy » środa, 15 cze 2016, 17:29

mam pytanie odnośnie kreatyny.
Zaczynam cykl, posiadam kreatynę firmy TREC CREATINE MICRO 2 MESH + TAURINE.
Jedna porcja to 6,5g czyli 5g kreatyny.
Zamierzam brac w dni treningowe 1 porcja 15 min przed sniadaniem 2 porcja od razu po treningu, w dni nietreningowe 1 porcja 15 min przed sniadaniem, 2 porcja 15 min przed kolacja.
Wszystkie porcje rozpuszczone w wodzie i 30g dekstrozy.
Problem tkwi w tym, ze sie zastnawiam czy takie dawkowanie jak wyzej jest najlepsze czy moze w dni treningowe porcje jeść przed 3 min i od razu po treningu, w dni bez treningu tylko przed sniadaniem, a porcje przed kolacja sobie podarowac? Jak myslicie, prosze o szybkie odpowiedzi, bo juz dzisiaj chce zacząć kuracje :-). Do całości mam jeszcze zestaw witamin, taurynę mega caps Olimpu (dodatek do procji kreatyny, nie wspomnialem) i bialko TREC'a Nitroprogen 2,5kg oraz końcówkę mega masa WEIDER'a spozywana od razu po treningu ( pewnie połączę z dekstroza i kreatyna tego gainera bezpośrednio po treningu). Prosze o rady.
Z gory wielkie dzieki.

Post przez Champagnn » środa, 15 cze 2016, 18:13

Ja brałem krete w ten sposob (wg.zalecen z art. na tej stronie):
Dzien z treningiem:
1-2 gramy kreatyny rozpuszczone w wodzie i przyjete na 3 minut przed treningiem (dlaczego nie w soku? – węglowodany przyjete przed treningiem hamują wydzielanie hormonu wzrostu);

1-2 gramy kreatyny rozpuszczone w soku owocowym lub odzywce Carbo przyjete od 1 do 2 godzin po treningu. Teraz organizm wykorzysta węglowodany pochodzące z potreningowego posiłku do przetransportowania kreatyny do miesni;
Dzien bez treningu;
2-3 gramy kreatyny przyjmujemy raz dziennie na pusty zoladek – rozpuszczone w soku owocowym;
Zaczynasz juz dzis?To w Sylwka musisz odpuścić alko,wiesz o tym?
A nie lepiej od poniedzialku?

Post przez NTeddy » środa, 15 cze 2016, 19:05

tak, juz dzisiaj zaczne.
Tylko sie zastanawiam nad tym dawkowaniem, bo tyle jest opcji roznych spozywania.
A co do sylwka to niestety plany legly w gruzach i nigdzie nie pójdę :/. Alkoholu i tak nie pije, także chozby jakas imprezka to lajtowo sie pogodzi, tylko noc nieprzespana hehe .Co do Twojej rozpiski to nie za mało tej kreatyny jadles, jakie miales efekty?Ja na mono w marcu przybrałem 6kg później od razu zarzuciłem hmb i nic mi nie spadlo.Oczywiscie systematyczne posilki byly.Zobaczymy jak mi teraz wyjdzie.

Post przez Champagnn » środa, 15 cze 2016, 21:09

brałem jakoś w kwietniu.Mialem tylko podstawy diety.Wypilem b.duzo wody...
Niestety nie zanotowałem wymiarów przed i po cyklu krety.Ale z tego co pamiętam to na pewno poszło mi w lapie,ok.1,5-2cm (na 37cm),poprawila sie sila (na klatę 9 na serie).Waga z 2kilo do przodu.
głupio zrobiłem bo brałem sama krete...Napopmowalem sie woda,a przez wakacje (mialem przerwe) wszystko splynelo.
Taka rozpiska byla na tej stronie.Tylko 5g bo tylko tyle oraganizm wykorzysta,a nadmiar jest wydalany z moczem. Oto wspomniany artykul: subjects&func viewpage&pageid 225 225

Post przez NTeddy » czwartek, 16 cze 2016, 06:10

dzieki Champagnn.

Powrót do Odżywki i suplementy