Witam
Bardzo doceniam wasze super podwieszone plany i mam tylko pytanie czy ten akuratnie bedzie odpowiedzni dla mnie:
Lat 17 , staż 2 lata, oczywiście na massse.
Tylko tam jest systemem 5-10-2 a mogę to zamienić na piramidalny np. 8/10/10/12, chyba ze lepszy jest ten sugerowany przez ETYL na masę bo nigdy takiego nie stosowalem??
ETYL
DZIEN I - KLATA + PRZEDNIE I SRODKOWE AKTONY BARKOW:
Klata - system 5-10-2 (3-4 serie) 1.wyciskanie sztangi na płaskiej 2.wyciskanie hantli na dodatnim skosie 3. rozpietki
Barki: 1. unoszenie ramion na boki z hantlami 4s 2. wyciskanie hantli 3s 3. podciąganie sztangi do brody 3s
DZIEN II NOGI 1. prostowanie na maszynie 3s 2. przysiady ze sztanga na karku 4s 3. wyciskanie na sownicy 3s 4. uginanie na maszynie 3s 5. MC na prostych nogach 3s 6. wspięcia na palce ze sztanga lub na maszynie lub na sownicy 5s
DZIEN III BICEPS + TRICEPS
Bic: 1. uginanie przedramion z hantliami siedząc z supinacja 3s 2. uginanie przedramion ze sztanga stojąc 4s 3. uginanie przedramion jednorącz z hantlani ma modlitewniku 3s
Tric: 1. franc. wyciskanie sztangi lamanej siedząc 4s 2. franc. wyciskanie hantli lezac 3s 3. pompki na poreczach 3s
DZIEN IV PLECY + KAPTORY + TYLNE AKTONY BARKOW :
1. podciąganie sie na drazku szeroko nachwytem 3s 2. wiosłowanie sztanga nachwytem do pasa 4s 3. wiosłowanie hantlem jednorącz 3s 4. ściąganie wyciągu gornego za kark 3s 5. prostowanie tułowia na maszynie z ciężarem w rekach 4s
1. szrugsy ze sztanga trzymana z przodu 3s 2. szrugsy z hantlami 2s
1. unoszenie ramion z hantlami w opadzie tułowia 4s
DZIEKUJE I POZDRAWIAM
_____________________________ Sens zycia, to nie zwykla, szara egzystencja czy przetrwanie, ale parcie do przodu, windowanie sie do gory, osiąganie czegos, zdobywanie.