pytanie

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez Wilmaa » środa, 25 maja 2016, 05:48

mam jeszcze jedno pytanie czy 1 partie miesni ćwiczy sie raz w tygodniu chodzi o trening na masę :D aha i moze mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tymi przerwami niemozna trenować caly rok? a o co ze zmiana treningu na mase, zeby sie organizm nieprzyzwyczail znaczy chodzi o zmianę kolejności cwiczen czy co?

Post przez JLysy » środa, 25 maja 2016, 08:00

1. w treningu na mase, powinno sie i wystarczy ćwiczyć kazda partie miesni raz w tygodniu.
2. organizm potrzebuje regenerazii, bo wlansie wtedy mięśnie rosna, jeżeli trenujesz caly rok bez przerwy spalasz mięśnie bo nie maja one czasu na regeneracje, w skrucie zostaje z ciebie suchy kawalek patyka
3. plan treningowy nalerzy urozmaicać i zmieniec co pewien czas, ponieważ mięśnie po pewnym czasie przyzwyczajają sie do danego cwiczenia, co wpływa niepozytywnie nie przyrost masy meisniowej, ograniczy ja do dużego stopnia..

Post przez JLysy » środa, 25 maja 2016, 09:35

k*rwa jak ja pisze :| mam nadzieje ze sie rozczytasz..

Post przez LeoPol » środa, 25 maja 2016, 16:28

najlepiej jest ćwiczyć kazda partie co 5 dni Ja tak ćwiczyłem i bardzo mnie taki trening zadowalal.
jeśli chodzi o trening na masę to roznie sie ćwiczy mozna raz w tyg. i mozna 2 razy w tyg.

Post przez IbilbortI » środa, 25 maja 2016, 17:05

w treningu dzielonym : duze partie ćwiczy sie raz w tygodniu, male partie mozna dwa razy.

warto w ciągu roku zrobić sobie cykl zwany celowym roztrenowaniem ( CR) w postaci 3-4 tygodni bez cwiczen. Organizm odpocznie, odzwyczai sie troche od wysilku. Potem wraca sie do treningu i ma sie osiągi wieksze niz gdyby caly czas sie cwiczylo. oczywiście wszystko zalezy od intensywności dotychczasowego treningu.

Post przez JLysy » środa, 25 maja 2016, 17:23

IbilbortI dokładnie tak, zgadzam sie w 100% miesiąc przerwy w roku, np serpien, to swietna sprawa po pierwsze jest gorąco i nie zawsze chce sie cwiczyc, po drugie po takie przerwie organizm zregenerowany lepiej rosnie

Post przez Dealba77 » środa, 25 maja 2016, 17:24

w treningu dzielonym : duze partie ćwiczy sie raz w tygodniu, male partie mozna dwa razy.

warto w ciągu roku zrobić sobie cykl zwany celowym roztrenowaniem ( CR) w postaci 3-4 tygodni bez cwiczen. Organizm odpocznie, odzwyczai sie troche od wysilku. Potem wraca sie do treningu i ma sie osiągi wieksze niz gdyby caly czas sie cwiczylo. oczywiście wszystko zalezy od intensywności dotychczasowego treningu.

Czy to są sprawdzone informacje i czy przez takie coś nie nabawię sie tylko spadku masy i sily bo ze beda z tego korzyscie to wiem ale te 2 aspekty mnie interesuja.

Powrót do Trening