Budujemy masę
Pewnie wiele osób podejmując trening myśli, że tylko własny upór doprowadzi do budowy masy mięśniowej w takim stopniu, który okaże się zadowalający. Ale w rzeczywistości jest nieco inaczej. Przede wszystkim bez dobrej suplementacji praktycznie nie da się na siłowni wypracować takich efektów, na jakich powinno nam zależeć. Między innymi włączając odżywki typu mass gainer można oczekiwać, że codzienny trening przyniesie więcej efektów. Na rynku dostępnych jest już wiele odżywek o takim charakterze i praktycznie większość firm, które zajmują się odżywkami stara się gainery wprowadzać do sprzedaży. Gainer na masę to propozycja, która rzeczywiście może umożliwić efektywne budowanie masy mięśniowej, dlatego wydaje się, że wykorzystywanie takiej opcji zawsze będzie dobrym rozwiązaniem. Ja korzystając z takich odżywek najczęściej decyduje się na propozycje, które pochodzą bezpośrednio od sprawdzonych, znanych mi firm, co do których mogę być pewnym, że przygotowywane odżywki jakościowo są bardzo dobre. Wiadomo, że gainer musi się charakteryzować odpowiednią ilością białka, jeśli ma dobrze spełniać swoje zadania. Ale taką ważną kwestią będzie między innymi to jak wiele tego białka będzie, ale oprócz tego jak będzie przyswajalne. I tutaj muszę powiedzieć, że lepiej sprawdza się gainer na masę, który będzie w formie sproszkowanej, ponieważ wydaje się, że to komfortowe rozwiązanie, które zawsze będzie wygodne i będzie można z przyjemnością z niego korzystać. Zdaje się, że w przypadku propozycji gainerów najlepiej będzie się decydować na te produkty, które jakościowo są dobre a jednocześnie mają wsparcie witaminowe i mineralne, które może uzupełniać działanie takiej odżywki. To istotna sprawa, która może poprawić jakość produktu. Brak takiego witaminowego i mineralnego wsparcia to często spory problem. Po sobie wiem, że same białka nie będą w stanie pracować tak jak należy i zdecydowanie lepiej będzie dołączyć jakieś dodatkowe składniki, które będą uaktywniać organizm i wpływać między innymi na zdecydowanie lepszą przyswajalność takich białek.