czesc jeśli chodzi o mnie to mam 17 lat, 189cm wzrostu, trenuje od 5 miesiecyw sierpniu ważyłem 76kg i robiłem plan na mase, w tym momencie zwiększyła mi sie sila (np.
na klatę wyciskanie z 45kg na 85kg), lekko podkreśliłem mięśnie i waga skoczyła mi do 86-87kgtrenowalem 3 razy w tygodniu typowe cwiczenia na masę w poniedzialek klata/bic, wtorek plecy/tric, czwartek barki/nogi/brzuch(nogi i brzuch czasami)i teraz moje pytania ogolne1.
znacie jakiś konkretny trening na rzeźbę ? słyszałem ze rzezba to glownie hantle wieksze ilosci powtórzeń i wiecej treningow, prosiłbym o jakiś dobry trening (wiem ze to bardziej indywidualne ale po prosze o przyklady)2.
jeśli chodzi o rozstepy bo zauważyłem z jednej strony rozstęp miedzy klatka na bicepsem, w sumie nie duży ale dopiero teraz pomyślałem o tym ze mnie tez to dotyczy... jak sie ich pozbyć ? słyszałem o jakimś kremie z mocznikiem i jeśli to dziala to czy mogę to dostać bez recepty i jak należy to stosować i jakieś są tego efekty ? rozstepy znikają w 100% ? znacie moze jeszcze innego sposobu na pozbycie sie/zapobieganie rozstepow?3.
jeśli chodzi o moja masę to wydaje mi sie ze jest w porządku ? w roznych źródłach czytałem co innego gdzieś widziałem ze powinienem ważyć 80kg a gdzieś indziej 90kg ;pprosze o jakieś konkretne sugestie z gory dzieki4.
jeśli nie weider to co na brzuch ? najlepiej zebym mógł to wykonać na siłowni a nie w domu ?