ogolnie o moim treningu

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez exkrexPL » niedziela, 3 kwi 2016, 22:06

czesc jeśli chodzi o mnie to mam 17 lat, 189cm wzrostu, trenuje od 5 miesiecyw sierpniu ważyłem 76kg i robiłem plan na mase, w tym momencie zwiększyła mi sie sila (np.
na klatę wyciskanie z 45kg na 85kg), lekko podkreśliłem mięśnie i waga skoczyła mi do 86-87kgtrenowalem 3 razy w tygodniu typowe cwiczenia na masę w poniedzialek klata/bic, wtorek plecy/tric, czwartek barki/nogi/brzuch(nogi i brzuch czasami)i teraz moje pytania ogolne1.
znacie jakiś konkretny trening na rzeźbę ? słyszałem ze rzezba to glownie hantle wieksze ilosci powtórzeń i wiecej treningow, prosiłbym o jakiś dobry trening (wiem ze to bardziej indywidualne ale po prosze o przyklady)2.
jeśli chodzi o rozstepy bo zauważyłem z jednej strony rozstęp miedzy klatka na bicepsem, w sumie nie duży ale dopiero teraz pomyślałem o tym ze mnie tez to dotyczy... jak sie ich pozbyć ? słyszałem o jakimś kremie z mocznikiem i jeśli to dziala to czy mogę to dostać bez recepty i jak należy to stosować i jakieś są tego efekty ? rozstepy znikają w 100% ? znacie moze jeszcze innego sposobu na pozbycie sie/zapobieganie rozstepow?3.
jeśli chodzi o moja masę to wydaje mi sie ze jest w porządku ? w roznych źródłach czytałem co innego gdzieś widziałem ze powinienem ważyć 80kg a gdzieś indziej 90kg ;pprosze o jakieś konkretne sugestie z gory dzieki4.
jeśli nie weider to co na brzuch ? najlepiej zebym mógł to wykonać na siłowni a nie w domu ?

Post przez IAureliuszI » niedziela, 3 kwi 2016, 23:05

no to takrozstepow niezlikwidujesz w 100%(chyba ze operacyjnie)mozna je jedynie wybielić i zapobiec sie ich rozrastaniua czemu nie weider ??jesli chodzi ci o zezbe weider bedzie dobryz tym zwiększaniem ilosci treningów to nie tak do końca prawda.Cwicz normalnie 3 lub 4 razy w tyglu ale rob mniejsze przerwy pomiędzy seriami,zwieksz także ilość powtuzen do 12-16No i oczywiście jak rzezba to oczywiście musisz dodać do tego jakieś areoby z 3 razy w tygodniu po 20-3 minutto chyba na tyle jak czegoś nienapisalem to ktoś inny ci dopisze

Post przez exkrexPL » poniedziałek, 4 kwi 2016, 07:18

weidera nie chce robić bo jest cholernie nudny.
wole jakieś cwiczenia na siłowni nawet brzuszki tylko nie wiem dokładnie po ile i jakieś robicte rozstepy po wybieleniu są widoczne ? macie moze jakieś fotki ? co proponujecie kupić na rozstepy ?

Post przez IAureliuszI » poniedziałek, 4 kwi 2016, 13:23

pewnie ze są widoczne ale troche mniej,a na rozstepy to idź do apteki to coś ci doradza

Post przez Morrill-Pr » poniedziałek, 4 kwi 2016, 13:24

trening na rzeźbę taki sam jak na masę tylko zwiększ intensywnosc, krótsze odpoczynki no i 30-4 min aerobów - rowerek, skakanka, bieganie, do tego dieta i jakiś fatburner.a przy takim wzroscie 90kg to nie dużo

Post przez gryndia » poniedziałek, 4 kwi 2016, 16:29

http://www.witnet.gda.pl/~lukas/abs.pdf bs.pdf/a zamiast a6w, teraz zostaw rzeźbę a dalej masuj do lata

Post przez exkrexPL » poniedziałek, 4 kwi 2016, 19:14

jeśli chodzi o roztepy to mam je prawdopodobnie od rozpietektzn ze jak juz smaruje tym kremem z mocznikiem to mam zaprzestać robienia rozpietek ?jesli bede je robił dalej (smarujac caly czas miejsce z rostepem tym kremem) to rozstęp mi sie powiększy ? czy ten krem wystarczająco dziala zeby sie nie powiększał rozstęp ?

Post przez gryndia » poniedziałek, 4 kwi 2016, 19:28

roztepy nic raczej wspólnego nie maja z rozpietkami chodź podobne nazwyzimny goracy zimny goracy prysznic i na zmianę i cwiczn normalnie + masc

Powrót do Trening