moj trening barow

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez LilaPL » sobota, 2 kwi 2016, 11:17

roco robiłem przedwczoray ten trening
zają3 mi 35 minut
i nie kosztowa3 zbt wielu si3
dochodzę do wniosku że barki są parti1 ktora nie mo1e mi dac w kooc :
tak wiec do barow dodałem bic
i teraz bede sie koncentrowa3 na plecach :D

ps zupełnie nie umiałem robią progresji 8-7-6
nie wiedziałem jakie ciężary dobieraa wiec robiłem 10-8-6

pzdr

Post przez xXxCoexXx » sobota, 2 kwi 2016, 11:20

to jakoś szybko ci poszlo....a Roco ma racje 1 cwiczenie wystarczy gdyż tak to przetrenujesz przednia czesc barku a zalezy na rozwniecieu wszystkich aktonow barkow a ha mylisz sie barki mogą dac ci w kość zwlaszca dobra progresja polecam najpierw po eksperymentować z ciężarem i z asekuracja a zobaczysz ze po tych cwiczeniach nie będziesz mial juz sily zwłaszcza jak będziesz robił silowo...
pozdrow....

Post przez LilaPL » sobota, 2 kwi 2016, 11:23

mi na sile właśnie nie zależy
chodzi mi o masę i może rzeYbe

Post przez LBrady » sobota, 2 kwi 2016, 11:29

Ja jestem zwolennikiem ciężkiego wyciskania sztangi zza karku!! robie 4 serie z progresja 12,10,8,6 powtorzen! opuszczam sztangę bardzo nisko i nie blokuje łokci w gorze!

Unoszenie bokiem robie tez obowiązkowo z 2-3 kompletami hantli! Mimo wielu lat treningu ćwiczę ciężarem 10-15kg gdyż tu wazna jest technika! po wykonaniu 8-1 powtórzeń lapie sie za lżejsze hantle i robie nastepne 8powtorzen a potem lapie sie za jeszcze niejsze hantle i znowu kilka powtoren! 3 takie serie i barki są tan napompowane jakby mialy eksplodowac!
zresztą ważne są zmiany często zamiast stać siadam lub zamianst hatlami robie uoszenie używając wyciagu!

3 cwiczenia wykonuje na tyl barkow! Tez na zmianę wyciag, hantle i zstępujące obciazenie z duza ilością powtorzen!

Unoszenie barkow na kaptury robie razem z plecami!

Czasami zrobie unioszenie wzdluz tlowia ale ciagnac wyciąg z dolu!

Cwiczenia jak unoszenie przodem właściwie nigdy nie robilem! bo po co? przód barkow dostaje w dupę przy treningu klatki i przy wyciskaniu wystarczajaco!

Post przez TancereczkaaMclearD » sobota, 2 kwi 2016, 11:31

roco robiłem przedwczoray ten trening
zają3 mi 35 minut
i nie kosztowa3 zbt wielu si3
dochodzę do wniosku że barki są parti1 ktora nie mo1e mi dac w kooc :
tak wiec do barow dodałem bic
i teraz bede sie koncentrowa3 na plecach :D

ps zupełnie nie umiałem robią progresji 8-7-6
nie wiedziałem jakie ciężary dobieraa wiec robiłem 10-8-6

pzdr twierdzisz że nie kosztowa3 Cie zbyt wielu si3 sprobuj nie zmieniaa ciężaru przy wznosach i podciąganiu sztangi każda seria ten sam ciężar i pamiętaj że jak robisz 8-6 powt. to ciężar jest ważny ma być duży tak że już po pierwszym powt. zastanawiasz sie czy zrobisz jeszcze dwa a gdzie tam 6 lub 8 ja tak mam i po każdy trening barkow sporo mnie kosztuje.

Post przez RoweCh » sobota, 2 kwi 2016, 12:47

duży ciężar maxymalne skupienie na ćwiczeniu ... mieszanie przedi akton boczny akton przedni akton boczny akton na koniec tylny z tym ze pierwsze cwiczenia na przedki boczny i tylni akton cwiczenia z ciężarami wolnymi z dużym obciazeniem reszta jest dobijajaca meisien średni ciężar wiecej powtórzeń ...

Post przez LilaPL » sobota, 2 kwi 2016, 12:57

roco robile dokładnie takie progresje jak mi mowićeo
może to wina tego że jestem po przerwie i ciężary były niespecjalnie duże
ale z drugiej strony
po treningach kwasiła mnie każda parta prócz barkow :cry:

Post przez IcassiusI » sobota, 2 kwi 2016, 13:00

Barki i bicepsy są to partie na której prawie wogole nie da sie osiagnoac zakwasów nawet przy dość intensywnym treningu.

Post przez LilaPL » sobota, 2 kwi 2016, 13:21

może to i racja
choć na bicepsach miałem zakwasy :

Post przez xXxCoexXx » sobota, 2 kwi 2016, 13:45

mylisz sie IcassiusI na wszystkim mozna dostać zakwasow.....wiesz jak na poaczatku sprawdzano jakie cwiczenie dziala na jaka partie?? robiono po 5-8 serii jednego cwiczenie z srednim obciazeniem i dużo ruchow po 10-15 a na drugi dzien czuli ta czesc na ktora dziala...

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Trening