staz rok - pierwsze suple

Pytania dotyczące stosowania suplementów, dobór odżywek, suplementacja.
Najlepsze odżywki na masę, odchudzanie, siłę, wytrzymałość mięśniową.

Post przez Halley1983 » piątek, 1 kwi 2016, 19:00

ćwiczę rok(1 października bedzie). robiłem przez kilka miesięcy ogolnorozwojowy, potem niby masę ale plan sam sobie robiłem nie majac o tym wiekszego pojecia.
Dopiero pod koniec lipca zacząłem ćwiczyć planem na masę wg lee.
Nigdy nie brałem zadnych supli.
Glownie dlatego, ze nie mialem floty bo dużo wydalem na silownie(w piwnicy) potem dokupywałem obciazenie...Scislej diety nie prowadzę ponieważ nie mam do tego warunkow.
prowadzę intuicyjna.
Przyrosty mam ale male.
Robie masę wiec najlepszy bedzie gainer ale czy sam gainer wystarczy ? z czym to połączyć ? Wielkimi funduszami nie dysponuje ale nie az tak malymi zeby łykać byle co, byle jakiej firmy.
czytałem dużo o gainerach na stronie olimpu ale tam kazda odzywka jest opisana w samych superlatywach i nie wiadomo ktora jest lepsza.
Najlepiej niech pisza osoby które brały coś co im pomogło przy treningu na mase.I jeszcze jedno... Nie piszcie wypowiedzi typu "dopracuj dietę a nie za suple sie bierzesz". Jem 5-6 razy dziennie, dużo nabialu, mięsa itd...albo "jesli masz przyrosty to po co Ci suple?" zadnego zastoju nie mam, mięśnie rosna ale wolno dlatego chce kupić suple.a... mam 17 lat.
mogę wydac ok.250zl ale jeśli mniej wydam to bedzie lepiej.
chciałbym zeby mi te suple za ok.250zl starczyły na przynajmniej 2miechy.
Chyba ze sie nie da.
':trening:'

Post przez Despo__ » piątek, 1 kwi 2016, 20:40

Skoro pierwsze suple to nie brałbym silnych, dobrych ale i drogich stackow.
Mysle ze spokojnie wystarczy gainer (Uniwersal, Sport One, z tańszych Activita, Olimp), kreta (np.
jablczan cm3 z treca,duze opakowanie 3 tabsow,ok75zl), bialko (MuscleTech, Uniwersal,SportOne).

Post przez SelenaGab » piątek, 1 kwi 2016, 20:43

Da sie.Jak na 1 cykl to wal podstawy ;pkreta(alkaline za FA)gainer(sports one, mass xxl)no możesz dac dextro lub tauryne....
BCAA ...wiele mozliwosci

Post przez w1tbarteq » piątek, 1 kwi 2016, 20:49

yyy Halley1983 napisał ze ćwiczy według planu na masę leemoglby ktoś zapodać link do tego tematu z planem lee??bardzo bym prosił

Post przez nevadaQHO » sobota, 2 kwi 2016, 05:48

najważniejsze tematy w dziale trening.

Post przez SelenaGab » sobota, 2 kwi 2016, 06:25

7927.0mowisz masz :D

Post przez florek_Di » sobota, 2 kwi 2016, 11:19

spokojnie na pierwszy raz mono + gainer, np vitalmax 2, widziałem na necie chyba za 120zl 4kg + mono za jakieś 45zl i masz, ew dokup jaies witaminy

Post przez Halley1983 » sobota, 2 kwi 2016, 12:26

Gainer:Gain Bolic 6 olimpu 4kg,    Giner MCT olimpu 3800glub MASS XXL 4800g trecabral ktoś te gainery ? który byłby najlepszy ?Kreatyna:Olimp Creatine 3 MegaCaps  360kapsulek - 8blistrowNastawilem sie na ta bo w blistrach jest dobra promocja i ogólnie jest niedroga.
Jak tania to pewnie slaba ale olimp chyba dziadostwa nie produkuje ? brał ktoś ta kreatynę ?Do tego jakieś witaminy.
Jakie najlepiej ? Jakie wy bierzecie ? Moze jeszcze glukozamine.Gainer z kreatyna i witaminami wystarczy ? Czekam na odpowiedzi;.  ':trening:'

Post przez Despo__ » sobota, 2 kwi 2016, 12:32

Gain Bolic 6 brałem i biore.
Smak waniliowy dobry, szczególnie z mlekiem.
według mnie przyzwoity produkt (napewno są gorsze i lepsze). Krete z Olimpu bralem, ale wtedy jeszcze nie znalem sie i sadzilem ze sama kreta zrobi cuda.
Nie zrobila!Zadnych efektow nie zauwazylem, ale to raczej wina mojej nie wiedzy niz produktu.
brałem przed i po treningu, nie mialem diety.

Post przez Halley1983 » sobota, 2 kwi 2016, 12:36

no ok ale jak ja bede ta krete brał z gainerem to bedzie lepiej niz sam gainer ? a jeśli nie to jaka lepsza kreta ?Przez ile czasu mozna przyjmować ten sam suplement ? Ile juz czasu bierzesz ten gain bolic ?I jak to dafkujesz ?(jak możesz to napisz wszystko dokladnie, ile lyzeczekg, z jaka ilością mleka, ile w dni treningowe ile w nietreningowe i godziny przyjmowania, ile czasu przed treningiem i ile czasu po treningu). ':trening:'

Następna strona

Powrót do Odżywki i suplementy