Kreta- kiedy??

Pytania dotyczące stosowania suplementów, dobór odżywek, suplementacja.
Najlepsze odżywki na masę, odchudzanie, siłę, wytrzymałość mięśniową.

Post przez xXxemsexXx » piątek, 25 mar 2016, 21:55

Po jakim okresie ćwiczenia powinno sie dopiero zacząć brac kreteż? Pytam bo ćwiczę miesiąc i wydaje mi sie ze za wcześnie dlatego tez pytam. I mam jeszcze pytanie odnośnie bialka serawkowego. Jaki najlepiej kupić i w jakich ilosciach powinienem je przyjmowac. Jestem szczupły i chciałbym troszke wspomóc moja dietę białkiem.
Z gory dzieki.

Post przez xXxbaroolaaxXx » piątek, 25 mar 2016, 22:02

kreatynę dopiero po conajmniej 6 miesiącach ćwiczen, nawet poxniej.....
kup jakiegoś gainera, np trec mass xxl

Post przez Sage-VHF » piątek, 25 mar 2016, 22:11

jeśli chodzi o bialko to około 3g na kmc...
kreatynę najwczesniej po po3 roku...na poczatku i tak są najlepsze przyrosty bez suplementow...
bardzo dobrze ze masz diete...jedz tez dużo weglowodanow...około 5g na kmc...
masa pójdzie na bank :lol:

Post przez panr0bal » piątek, 25 mar 2016, 22:13

3g bialka na kilo ciała i 5g wegli????????? I ty chcesz na tym robić masę prosze cie nie pisz takich herezji.
Jeżeli chłopak ma szybka przemianę materii wegli powinies spożywać 8g a nawet wiecej na kilo masy ciała a bialko?? 3g to chyba przy rzezbie a to i tak dużo 2 g w zupełności wystarcza na poczatek a i za jakiś czas bedzie to dość

Post przez xXxemsexXx » piątek, 25 mar 2016, 22:18

Czy sam trec mass xxl mi wystarczy czy powinienem jeszcze coś kupic??
Zalezy mi na przybraniu masy bo naprwade jestem szczuply.

Post przez arnold » piątek, 25 mar 2016, 22:24

wegli powinies spożywać 8g a nawet wiecej na kilo masy ciała a
wiecej niż 8g węglowodanów na kg? to chyba bardzo mocne przegjecie.chcesz zrobią z chłopaka utuczonego grubasa z nitka miesni, Zapotrzebowanie na węglowodany zależy również od częstotliwości ćwiczen i długosci treningu. Jak chcesz 3apaa masę to awisz 3 razy na tydzień i dużo spij. węglowodany przed i po treningu w dużej ilosci. spo?ywaj 5-6g wegli na kg.to w zupełności wystarczy.

Post przez Allred-Cotto » piątek, 25 mar 2016, 23:28

Drobne nieporozumienie widze.
mięśnie budje sie z białka a nie z wegli wegle tylko pomagają w budowie miesni.
oczywiście jeżeli bedzie sie jad3o dużo wegli to przybędzie sie na masie, ale bedzie to głównie masa tłuszczowa.
powtórzę jeszcze raz to poruwnanie bialko to ceg3y a węglowodany to zaprawa.

Post przez ThePol » sobota, 26 mar 2016, 09:11

no właśnie wiec musza byc zachowane pewne proporcje zeby zaprawy nie zabraklo... nie przesadzajmy, dojdzie do tego ze będziemy jeść tyle samo bialka co wegli wg mnie 5 g wegli dla szczupłego osobnika to za malo, wiem z autopsji

Post przez xXxemsexXx » sobota, 26 mar 2016, 09:32

Widze że wszczo3em jakiś spor na forum.
Jak uzbieram troche kaski to kupie odzywke typu trec mass xxl lub gainer 1 vital maxa.
Mysle że nie beda złe.

Post przez panr0bal » sobota, 26 mar 2016, 10:52

Zgadza sie ale zwróćmy uwaga na jedno jeżeli jest szybka przemiana materii to co organizm spalaż? To co aktualnie ma czyli na poczatek cukry czyli wegle jeżeli dostarcyzmy ich za mało czyli no 5g to niestarczy ich juz do powiedzmy współpracy z bialkiem jezlei natomiast podamy ich odpowiednio wiecej wtedy organizm sie nasyci i zosatwi nam reste wegli aby przy wspopracy z bialkiem zaczęły budować mięśnie zaznaczma ze chodzi mi tu o człowieka z szybka przemiana materii

Następna strona

Powrót do Odżywki i suplementy