Chcialem przytyc - udalo sie, ale.... teraz jestem gruby!!

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez Katia160189 » wtorek, 15 mar 2016, 19:22

Awiczy3em od zawsze, tzn. dr1żek do podciągania kupiłem już w 3 klasie podstawowki, robiłem brzuszki itd. - to była raczej dziecinada, ale ca3kiem niedawno (ok. 1,5 roku temu) chciałem robią trening na serio - po to by przytya(waży3em 6 kg) i zyskaa na sile. Nie bede sie rozpisywa3 o pocz1tkach tego treningu, bo były kiepskie i nic mi nie dawa3y. przejdę odrazu do sedna, trening prawid3owy rozpocz13em w okolicach grudnia i wyglądał on następująco :

klata --wycisk hankli lezac
bic --uginanie reki na siedząco z hankl1 (jedn1 rek1 podparty o kolano)
barki --wycisk hankli zza karku siedzac/plecy oparte o ławkę
plecy --wycisk hankli (trzymanych obydwu razem - na orodku klatki)
tric --podciąganie na drążku
brzuch--brzuszki z ugiętymi kolanami i rekami za karkiem

Cie?ar hankli to ok. 15 kg, robie w zale?nooai od ćwiczenia 20-35 powtorzen, w przypadku brzuszkow - 55, waże w chwili obecnej niewiele powyżej 75kg, mam 179cm wzrostu i 17 lat na karku...

O co chodzi?? O to że jestem gruby!! Tzn może to za dużo powiedziane, ale mam troche zbędnego tłuszczyku, brzuch wystaje mi przed klatę jakieś 2 cm i mam duże ehm, ehm... pooladki.

Bardzo bym chciał żebyocie odpowiednio zmodyfikowali mój trening, udzielili wskazówek jak szybko zbia ten tłuszcz, być zgrabnym. Zależy mi przedewszystkim na szybkooci zaniku tłuszczu - trening może być naprawdę wy?y3owany, BYLE BY POZBYA SIE TEGO TLUSZCZU!!!

Z gory dziekuje za porady )

PS. Nie stosuje diety, nie używam żadnych odżywek, jem za to dużo nabia3u (0,5 l mleka z p3atkami każdego dnia + jogurty kefiry

Post przez userAnysy » środa, 16 mar 2016, 11:36

co to za trening :motylanoga:

dieta 4g bilka na kmc, wegli 3g na kmc, aeroby 5x w tygodniu po 1h

rozne szczegóły znajdziesz w roznych postach

Post przez Miko_ » środa, 16 mar 2016, 11:54

Aeroby, aeroby i jeszcze raz aeroby różnego rodzaju: bieganie, rowerek, spinning jest bardzo dobry na pozbycie sie zbędnego tłuszczu no i dieta nisko weglowodanowa i nisko tłuszczowa.

Post przez Abigailll » środa, 16 mar 2016, 12:20

Czeoa :D
Dieta ,aeroby i spalacz tłuszczu , a najlepiej dobry termogenik.. bez tego nie ma szans na pozbycie sie nadmiaru tłuszczu..
A trening mięśni brzucha raz w tygodniu!? jak tak to wypas nie ma co...
Acha na triceps dr1żek - :lol:
Narazie

Post przez Adifranco » środa, 16 mar 2016, 12:35

no co? w tym temacie nie można już chyba nic odkrywczego powiedziea wiec cytuje userAnysy
dieta 4g bilka na kmc, wegli 3g na kmc, aeroby 5x w tygodniu po 1h  
Pozdro

Post przez Benedicttt » środa, 16 mar 2016, 14:45

plan jest rzeczywiście jakiś taki oderwany od rzeczywistooci
co do problemu z zbędnym tłuszczykiem to przede wszystkim zmniejsz liczbę kalorii, zastosuj dietę izokaloryczn1 ( liczba kalorii potrzebna do utrzymania sta3ej wagi ciała ) a na treningu zaczniesz spalać zbędny tłuszcz.

Powrót do Trening