Jade do Polski i potrzebuje pomocy

Pytania dotyczące stosowania suplementów, dobór odżywek, suplementacja.
Najlepsze odżywki na masę, odchudzanie, siłę, wytrzymałość mięśniową.

Post przez Darrell1965 » poniedziałek, 7 mar 2016, 11:23

Ja zaopatrzam sie zawsze w serwatkowe, które jest niezastąpione po treningu - ze względu na swoją wchłanialnooa, na noc oczywiście bialko z jajek - wiadomo dlaczego. Soji nie polecam do wyłącznego stosowania ( w sensie, że tylko bialko sojowe) jako uzupełnienie oczywiście może być. Badania również dowodz1, że soja blokuje wchłanianie bia3ek o wy?szszym wspo3czynniku BV.

@ piszmen-N91
Niezłe wejocie Dobrze, że skuncu1964z sie dzielić wiedz1, ale nie k3oa sie z innymi u?ytkownikami 8)

@ Zizouuu
Kup bialko, kreatyne, aminokwasy - przyda ci sie na poźniej, bo jak narazie ćwicz na sucho, bo jak sie domyolam są to twoje początki. Naucz sie ćwiczyć - poznaj woje cia3o - jak reaguje na jakie ćwiczenia, u3u? sobie diete. A odżywki przydadzą sie, ale troche po?niej

Pozdro

Post przez Christenaaa » poniedziałek, 7 mar 2016, 12:12

No i wziąłem tą maolanke... i o lecytynie w niej zawartej nie ma słowa.
Jest tłuszcz, wapn, fosfor, wit.
B, bialko, weglowodany... i ?ywe kultury bakterii.
Moze pomerdało ci sie z kwasem linolowym, który rzeczywiście znajduje sie w przetworach mlecznych.

Post przez Zizouuu » poniedziałek, 7 mar 2016, 12:41

Dzieki za porady :motylanoga: . A moze mi ktoś napisać konkretnie co mialbym kupić i ile ? Najlepiej jak napiszecie z jakiej firmy bo niechcialbym zadnych podrobek.
Zdrowie najwarzniejsze.
A tak dla uzupelnienia to mam 5 miesięcy starzu.
Warze 7 kilo , biceps 36, klatka 97.
Mam tez mięśnie na brzuchu ale są pokryte warstwa tluszczu i niezabardzo są widoczne.
Ps.
i dajcie sobie spokuj z tymi klutniami :D

Post przez kuncu1964 » poniedziałek, 7 mar 2016, 12:42

A ile masz wzrostu?

Post przez Zizouuu » poniedziałek, 7 mar 2016, 13:26

Mam 178 cm.

Post przez piszmen-N91 » poniedziałek, 7 mar 2016, 15:48

ostatnie słowo w tej sparwie, na mojej maslance jak wol jest napisane ... zawiera szereg skladnikow, z których najcennijesza jest lecytyna poza tym polecam Lecitan -mozna go kupić w aptece za jakieś 15 zl.
i wtedy juz niebedzi eporblemow z niedoborami lecytyny w maslance 8)

Poprzednia strona

Powrót do Odżywki i suplementy