Koniec cyklu ,co dalej?

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez scor_RD » sobota, 5 mar 2016, 00:25

Witam wszystkich,od stycznia zaczelem nowy cykl treningowy polegający na:

-Dieta na masę (przybralem 3 kg w piec tygodni)
-Piec dni w tygodniu trening(kazdy dzien inna grupa miesni)
-Suplementy:Gainer mct , Creatine mega caps , Dextro(zostalo mi supli na tydzien)

Jak do tej pory nie odczuwam zmeczenia(sila poszła o jakieś 10%,objetosc miesni tez nie najgorzej,np.w lapie około 2cm)
Planuje jechać tym planem do końca tygodnia.

Mam do Was pytanie, co powinienem zrobić po 6 tygodniowym cyklu,by moc efektywnie kontynuować trening?
Prosze o Wasze sugestie.
Pozdrawiam,Jaca.

Post przez MEREDITH » sobota, 5 mar 2016, 01:48

Ja bym polecał zmianę planu treningowego, zeby zaskoczyć mięśnie czymś nowym, przez co beda dalej rosnac, ważne jest tez zebys ulepszył diete, aby mimo braku gainera utrzymywać dodatni bilans azotowy.

Post przez IHueberI » sobota, 5 mar 2016, 10:38

Zgadzam sie zmień trening ćwicz 3,4 razy w tyg i połącz rozne grupy albo wybierz poprostu jakiś trening z podwieszonuych wtedy napewno bedzisez czul zmeczenie

Post przez Ascaril1972 » sobota, 5 mar 2016, 11:24

No to chyba wszystko jasne choć ja bym jeszcze nie zmieniał planu tylko pojechał nim z 2 do 4 tyg i potem zapodał sobie inny a 5 dni w tyg to zsanowczo za duzo, optymalnie to 4.

Post przez scor_RD » sobota, 5 mar 2016, 11:24

Dzieki za Wasze opinie,zmodyfikuje plan i rozpisze na 4 dni w tygodniu.Pozdrawiam,Jaca.

Post przez xXxpatrolxXx » sobota, 5 mar 2016, 11:27

Zrob plan na sile 3-4 tyg.
Ludzie kombinują z planem na masę tylko zmieniają dni serie itp ale to nie jest efektywne, zeby naprawdę odzwyczic mięśnie musisz po masie zrobić cykl na sile.
Ziomki , weźcie obojętnie jaki plan roczny jakiegoś kulturysty, wszystkie tak wygladaja, sam tak ćwiczę juz od roku i jest to najbardziej efektyweny rok od kad ćwiczę 8) pozatym na sile masa tez troche idzie.

Powrót do Trening