Trening dla kobiety

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez IRobsikI » czwartek, 3 mar 2016, 19:45

Drodzy towarzysze forumowi, zwracam sie do was z prosba.
drogę moja zaszedł problem, którego rozwiazanie zamierzam skonsultować właśnie z wami, jako, ze uwazam, ze udzielają sie na tym forum osoby o wiedzy wiecej niz przecietnej, a także sluzacy rada.
Problem jaki nastąpił przedstawiam:Moja bardzo bardzo dobra kolezanka, pragnie spalić troche feciku.
Nie ma go za wiele, ale wszyscy znamy kobiety.
ważąc 54 kilo, chce stracic kilka, choć nie o wage tutaj sie rozchodzi.
dokładnie chodzi jej o: "spalenie feciku na brzuszku, odchudzenie ud, i podniesienie pupci" (cytat wykorzystano bez zgody autora). Chodzi tu wiec o jakieś cwiczenia w zaciszu domowego ogniska 9z uwagi na pogode), do wykorzystania rowerek treningowy i hantelki fitnesowe.
Dodatkowo mozna zaproponować jakiś dobry, ale w miarę lightowy spalacz do 6 zeta.
Aha, trening nie ma byc na miarę Rocky'ego, tylko w miarę rozsądny zestaw cwiczen.
Sam mam kilka pomyslow, ale liczę na ciekawe pomysły i rady.
To jak ? pomożecie ?

Post przez IRobsikI » czwartek, 3 mar 2016, 20:18

No panowie i panie, zawodzicie mnie i to mocno.

Post przez Kathleen1970 » czwartek, 3 mar 2016, 20:55

Ja jak zawsze powiem ze na fecik najlepszy jest basen, do tego moze śmigać na rowerku, robić brzuszki, skakanka itp

Post przez YOKOYAMA » czwartek, 3 mar 2016, 21:29

dieta + basen, rowerek

Post przez IRobsikI » czwartek, 3 mar 2016, 21:31

Dziekuje panowie, ratujecie honor tego foruma ;D

Post przez Danabav_Huan » czwartek, 3 mar 2016, 21:34

wysiłek najlepiej z rana przed sniadaniem, moze pobiegać itp.
wysiłek od 3 do 4 min.
Po pol godziny zaczyna sie najlepiej spalać tluszcz.
Z czasem powinna zwiększać sobie czas wysilku.
Nie jestrem specem ale na poczatek te rady i kolegów wystarcza.
Po jakiś 3 miechach ogolych cwiczen moze sie skonsultowa co do konkretnego programu treningowego oraz w sprawie jakiś suplementów typu: L-karnityna itp.

Post przez lolassPol » czwartek, 3 mar 2016, 21:36

powiedz zeby nic nie kupywala bo nie wazy 100kg tylko 54 kg:>dla niej najlepsze bedzie trening na maszynach, a jak ma hantle to takie podstawowe cwiczenia na "poranny rozruch"ugiananie, prostowanie, jakiś francuz siedzac, wykrok z hantlami bedzie b.dobry.
brzuszki, unoszenie nóg w gore, rowerek bieg itd.

Post przez Gay1995 » czwartek, 3 mar 2016, 21:46

Zgadzam sie z przedmowca.
Zapas ATP starcza na kilka sekund wysilku, potem fosfokreatyna umozliwia ponowne odtwarzanie ATP jednocześnie zostaje uruchomiony proces utleniania glukozy w miesniach, przemianm tym towarzyszy synteza ATP.
Ten zapas energi starcza szacunkowo na kilkanaście minut wysilku.
jeśli wysiłek trwa dluzej to organizm sięga do rezerw w postaci glikogenu oraz tluszczow glownie w tkance tluszczowej.
Dlatego min.
te 3 min wysiłku najlepiej na świeżym powietrzu by dostarczyć dużo tlenu i zmniejszyć ryzyko zakwasow.
No to tak zeby było jasniej /

Post przez IRobsikI » piątek, 4 mar 2016, 15:03

Formula z 3 minutami wysiłku jest mi dobrze znana ;d , jednakoż dziekuje za odzew panowie.
Jestem pewny, ze uda mi sie złożyć z tego jakiś konkretny, niemonotonny trening, dający efekt.

Post przez Gay1995 » piątek, 4 mar 2016, 15:06

możesz tez zrobić coś takiego: bieg, kilka pompek, przysiady, bieg, pompki, przysiady.
jakiś system możesz wymyśleć który bedzie ostro zezal organizm B) /

Powrót do Trening