Kontuzja

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez GhostPL » wtorek, 1 mar 2016, 21:09

WitamJestem nowym użytkownikiem waszego forum.
Bardzo chciałbym zacząć cwiczyc, ale borykam sie z powazna kontuzja barku której nabawiłem sie w pracy.
Mialem zerwany przyczep stawu barkowego tak stwierdził chirurg ortopeda.
dostałem juz trzy razy blokadę w bark niestety efekt tego jest taki sobie tzn.
nie boli juz jak dawniej ale ciagle coś kluje, pobolewa.
Mam do was pytanie jeśli nie pomógł jeden z najlepszych chirurgów w Krakowie to do jakiego lekarza powinienem sie udać zeby pozbyć sie problemu? Nie wiem co mam dalej zrobić bo jakoś nie chce mi sie isc do chirurga, który znowu da mi blokade.
Czekam na odpowiedz i pozdrawiam.

Post przez RoweCh » wtorek, 1 mar 2016, 21:14

Porozmawiaj z lekarzem niech powie conieco o tym i czy nie mógłbyś ćwiczyć na siłowni w ramach rehabilitacji tego ow barku, mozliwe ze pomoże ale to musi zadecydować lekarz

Post przez IBillieI » wtorek, 1 mar 2016, 21:20

tak, lekarz musi orzec czy rehabilitacja pomogła by Ci czy tez mogłaby zaszkodzic.
mój kumpel tez mial coś z barkiem ale nie dawali mu zadnych blokad i ćwiczył na siłowni normalnie tylko musial bardzo uważać

Post przez IHueberI » wtorek, 1 mar 2016, 21:30

GhostPL na twoim miejscu nie ryzykował bym stwierdzenia jeden z najlepszych lekarzy, postaraj sie załatwić skierowanie i przejsc sie do jeszcze dwóch innych lekarzy, wtedy porównasz co każdy z nich powiedzial.
Mialem, a w zasadzie mam kontuzje kolana i byłem z nią u trzech lekarzy i uwierz nie wszyscy mówili to samo.
Piszesz, ze trzy razy miales blokade, w moim miescie jest lekarz, dla wszystkich przepisuje blokade, wszyscy go chwala bo pomaga, ale znam osobę której tez pare razy przypisał blokadę i początkowo pomoglo, a później coraz mniej, coraz mniej a teraz w dupę moze sobie to wsadzic, nic innego nie potrafi poradzić tylko blokada.Moja rada przejdź sie do dwóch innych lekarzy niech powiedzą co masz robic, pogadaj o cwiczeniach i rehabilitacji, im wiecej wiesz tym bezpieczniej dla ciebie.

Post przez DiegoHeliodor » wtorek, 1 mar 2016, 22:10

dokładnie przejdź sie jeszcz do innych lekarzy.
Ja tak samo mialem z kolanem i musialem sie spotkać z 3 lekarzami

Post przez Maryanne__ » wtorek, 1 mar 2016, 22:16

Jak slysze ze lekarz dal blokadę to mnie normalnie telepie //mad.gif :angry: mad.gif Blokada jedynie miejscowo blokuje bol i dodatkowo dziala przeciwzapalnie.Tez byłem "leczony" blokadami i tez znam chirurga który na wszystko przepisuje blokady.Poprostu facet robi szybki zastrzyk, pacjent nie czuje bólu i ma z glowy.
OTOZ NIE.Kontuzja pozostaje.Powiedz mu zeby ci przepisał jakieś rehabilitacje i odpuść trening jeśli jeszcze boli.Czasem nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu /

Post przez GhostPL » wtorek, 1 mar 2016, 22:39

Dziekuje wszystkim za odpowiedz.
Teraz mam jeszcze wiekszy dylemat czy jest sens zaczynać dopoki sie nie uporam z ta kontuzja.
Pozdrawiam.

Post przez IMyrleI » wtorek, 1 mar 2016, 22:42

Jak juz tak koniecznie chcesz ćwiczyć to z malym obciazenie nie nadwyrężając tego barku, ale ja na twoim miejscu poczekałbym jeszcze troche najlepiej az cie wylecza . pozdro i życzę powrotu do zdrowia /

Powrót do Trening