Plecy.

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez Annmariee » czwartek, 4 lut 2016, 19:21

Oto moje ćwiczenia na plecy:-ściaganie wyciągu gornego za głowe (szeroki uchwyt) 4(12,10,8,6) lub podciąganie na drążku (ale wątpię zebym miał sile a tym bardziej stosując progresje.) moze być to podciąganie????? -wioslowanie sztanga 4(12,10,8,6)-wioslowanie hantelką 4(12,12,12,12)-martwy ciąg 4(12,10,8,6)Mam jeszcze pytanie czy mozna robić po 3 cwiczenia na plecy? bo wiem ze robią po 3 po 4.Jak możecie to rozpiszcie mi po 3 cwiczenia na plecy z tych powyżej co mam ale tak żeby brały udział w treningu poszczegolne,wszystkie aktony pleców nie znam sie za bardzo dlatego pytam.rozpiszcieAha robie mase!!!!! Jeszcze tylko nie wiem jednego czym rożni sie wiosłowanie sztangą a podciąganie sztangielką przecież oba są takie same tzn.
oba są na najszersze grzbietu czyli należy wykonywać jedno znich???????? nie trzeba obu???? tak ???bo nie wiem

Post przez xXxMerionxXx » czwartek, 4 lut 2016, 20:04

a jak ćwiczysz biceps to tez tylko jedno cwiczenie? jak każde jest na biceps?plan ok tylko rob progresje.jak sie nie podciągniesz to albo niech ci partner pomoże albo gorny wyciag.

Post przez Annmariee » piątek, 5 lut 2016, 17:17

nom bede robił progresje tylko czytałem taki jeden artykoł i pisało w nim ze na duze partie stosować w 2 cwiczeniach progresje a reszta stały ciężar a na małe partie 1 progresje na jedno ćwiczenie i reszta też staly ciężar.Wiem że wcale nie jest powiedziane gdzie stosować progresje a gdzie staly ciężar.Poprostu jak komu pasuje.Może przecież wszędzie stosować progresje jak da rady nie Czyli jak bym stosował w plecach nie 2 progresje w dwuch cwiczeniach tylko powiedzmy we wszystkich czterech to wcale to nie szkodzi!? ale w pewnym sensie odbiega od regoły co wyżej napisalem.Pomoż czy moze tak byc ze we wszystkich czterech progresje czy powiedzmy w trzech a jedni cwiczenie stałym ciężarem???

Post przez Annmariee » piątek, 5 lut 2016, 17:19

Jeszcze jedno pytanie bo w pozostałych partiach mam po 3 cwiczenia w każdej prócz przedramion i łydek i mam pytanie czy mogę miec w plecach po 4 cwiczeniach i czy moze tak byc? czy raczej dac tak jak w pozostałych po 3 ????

Post przez FosdickPe » piątek, 5 lut 2016, 17:27

Ja robie 4 cwiczenia na plecy i wszędzie gdzie sie da stosuje progresje

Post przez xXxMerionxXx » piątek, 5 lut 2016, 18:07

progresje stosuj na cwiczenia wielostawowe a na izolowane nie musiszmozesz robić 4 cwiczenia, a tu nawet nie chodzi generalnie o cwiczenia tylka laczna ilość serii

Post przez James » piątek, 5 lut 2016, 18:16

97909:date sob, 09 gru 2006 - 12:40:name xXxMerionxXx) ''(xXxMerionxXx @ sob, 09 gru 2006 - 12:40) snapback97909/snapback ''!progresje stosuj na cwiczenia wielostawowe a na izolowane nie musiszmozesz robić 4 cwiczenia, a tu nawet nie chodzi generalnie o cwiczenia tylka laczna ilość seriixXxMerionxXx co do tej progresji w cwiczeniach izolowanych to napisałeś ze nie musi byc...ale czy moze byc??czy bedzie miało to taki sam wpływa ja nie robieie progresji

Post przez xXxMerionxXx » piątek, 5 lut 2016, 18:33

możesz robić progresje, ale bedzie oczywiście ciezejw cwiczeniach izolowanych trudno oszukiwać ruszaniem sie na boki.

Powrót do Trening