Bol miesni.

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez OuyOtt » piątek, 5 lut 2016, 13:21

Wczoraj kolo 14 byłem na siłce i po każdym odłożeniu sztangi odczywalem bol w lewym bicepsie jakby jakas wielka lapa go ściskała ze spora sila olałem to i ćwiczyłem dalej.
około 17 wyszedlem z kumplami i jak probowalem skleić śnieżkę tym razem odczowalem w bicku rwacy, ostry bol.
dziś rano bol jest troche mniejszy ale zaczęło mnie bolec i w prawym bicepsie.
Musze jeszcze dodać ze był to drugi trening od kolo 7 dniowej przerwy... aha i zmienielem jeszcze czestotliwosc... przed przerwa chodziłem 6dni w tygodniu a potem po Waszych interwencjach (nie wiem jak to opisac) ćwiczę juz co drugi dzien.. a wczoraj był ten drugi ..i bol jest dość przeszkadzajacy, chce coś podnieść cięższego to musze szybko odłożyć bo czuje jakby mi ktoś noz wbijal.
Czy to długo potrważ

Post przez xXxAzaelxXx » piątek, 5 lut 2016, 14:40

Troszke sie przetrenowałeś pewnie, chociaż lekki bol to pozytywny objaw - znaczy, ze nie zmarnowałeś czasu na siłce . A jak długo to potrwa - coz, bywa roznie najczęściej bol mija po 1-2 dniach, ale czasem trzyma i dluzej - ja raz miałam bole az tydzień (po tym jak intensywnie robiłam nowe cwiczenie). jeżeli nie masz tam zadnego siniaka (wylewu) to nie masz sie czym martwic.
poćwicz inne partie miesni póki bol w bicepsie nie bedzie do wytrzymania.
Pozdrawiam

Post przez Erick89 » piątek, 5 lut 2016, 15:00

Trenuj ponad bol,smierc bedzie jedynym wybawieniem.... Pamietaj,ze przed każdym treningiem należy zrobić porzadna rozgrzewke,najlepiej porozciągać sie i dopiero wtedy możesz zacząć cwiczyc. Zawsze trenuj z glowa i używaj ciezarow,ktore maja sens ,tzn. tak dobieraj ciężar aby zrobić w 12-10-8-8 powtórzeń w 4 seriach i aby przy okazji nie zrobić sobie krzywdy.

Post przez SIEMEK » sobota, 6 lut 2016, 10:03

Moze sobie nadwrwales miesien...lub naciagneles..jesli bol po kilku dniach nie ustąpi idź do lekarza.

Powrót do Trening