Prosze o pomoc

Pytania dotyczące stosowania suplementów, dobór odżywek, suplementacja.
Najlepsze odżywki na masę, odchudzanie, siłę, wytrzymałość mięśniową.

Post przez Zoltan1993 » poniedziałek, 1 lut 2016, 08:02

to zalezy o co ci chodzi !! dla sportowców są roznego rodzaju napoje energetyczne, batonu białkowe itp.
ty i twoi znajomi chcecie przybrać na masie ale nie macie świadomości jak to bedzie działać !! Otoz gainer ma to do siebie ze strasznie syci w sporcie takim jak pilka nozna ważne jest zeby miec kondycje a jak zapodasz coś na bazie dużych ilosci bialka to przyjdzie ci duza ilość tluszczu, i brak chceci biegania za pilka.
Skoncentrujcie sie lepiej na odpowiednio zbilansowanej diecie + dużo sportów nie koniecznie siłowych (bieganie, plywanie, ogólnie zdrowy tryb zycia)

Post przez angeline » poniedziałek, 1 lut 2016, 08:45

w sumie jeśli grasz w pile i zakupisz gainera to i tak predzej czy później go spalisz.
Szkoda twojej kasy zainwestuj lepiej w jedzenie

Post przez FSusanna » poniedziałek, 1 lut 2016, 08:49

W jedzenie...juz nie wiem ile musze zjeść ,zebym przybierał na masie...

Panowie moze jakas dietażJestem zielony w tej sprawie...

Post przez w1tbarteq » poniedziałek, 1 lut 2016, 08:56

No i wszystko sie wyjasnilo.
Ty poprostu nie wiesz co jeść Twierdzisz, ze jesz, ale pwenie nie to co trzeba

Post przez FSusanna » poniedziałek, 1 lut 2016, 09:19

heh pisząc jemy ,mamy na mysli ,ze jemy dużo to co tatus,mamusia ugotuje 8)

Post przez Retha1985 » poniedziałek, 1 lut 2016, 09:20

Czytam te posty i jestem w szoku . Spotykam sie z tak malym stanem wiedzy wśród ludzi uczestniczacych w forum ze az ciezko mi sie z tym pogodzić . Nie martw sie jestem tu po to zeby ci pomoc. Normalne ze twój organizm jest w stanie ciągłego wzrostu produkuje wciąż duza ilość hormonów i mieli wszytsko jak trzeba. Trenujesz pilke nozna i dobrze zostań przy ty na razie nie rozdrabniaj sie na inne sporty jeśli chcesz byc dobry akurat w tym . Nigdy w zyciu nie wierz w takie bzdury jak ta ze wyladujesz w szpitalu po zjedzeniu odzywki.
Ok tyle tytułem wstępu . Jezlei chodzi o moje zdanie to w zupełności wystarczy ci gainer z duza ilością kalorii , na bank nie przytyjesz od niego a zamiast tego zyskasz na bank dużo sily i energii potrzebne do efektywnego treningu i regeneracji mlodego ale tez majacego prawo zmęczyć sie organizmu.

Post przez IGholsonI » poniedziałek, 1 lut 2016, 10:21

Chcesz miec energie przed treningiem? Zjedz sobie godzinkę przed miseczkę ryżu z jakimś dobrym sosem, albo makaron.

Po treningu zjedz sobie jakiegoś batonika a jak wrócisz do domu to najedz sie miesem. Nie pobudzasz miesni do zbyt dużego wysiłku w porownaniu do pracy na ciężarach ale mimo wszystko trening jest treningiem. Mysle ze odzywianie takie jak nasze w trakcie treningów możesz zastosowac. Na pewno nie zaszkodzi a mysle ze nawet pomoze. Druga sprawa ze zapewne jesteś ektomorfikiem i nawet do końca o tym nie wiesz :D Raczej rzadko sie zdarza ze usilnie sie starając nie możesz przytyć jeżeli nie jesteś ekto. jeżeli sie mylę to mnie poprawcie bo moja wiedza w tym sporcie dopiero sie zaczyna rozwijac.

Post przez BoehmePol » poniedziałek, 1 lut 2016, 10:31

ja proponuje jakieś dextro po treningu

Poprzednia strona

Powrót do Odżywki i suplementy