Trening do oceny !!

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez Mysza__ » sobota, 23 sty 2016, 11:20

ćwiczę 5 miesiecy, jestem po treningu obwodowym

Waze 65 kg, 181 cm, 18 lat, chciałbym przytyc,a potem przypakować dobra dieta + taki trening moze byc ?

Trening 3 x tyg.

I Dzien:

Klatka piersiowa:
-Wyciskanie na ławce poziomej 4x8
-Rozpietki 4x8
-Buterfly 4x8

Biceps:-Modlitewnik 4x8
-Unoszenie hantli na zmianę (poz. stojaca) 4x8
-Uginanie sztangi oburącz stojąc - 4x8

II Dzien:

Nogi:-wyprostowywanie nóg (maszyna) 4x8
-podnoszenie nóg (podudzia, posladkowe) 4x8
-wypychanie ciężaru do gory 4x8

Barki:-Wyciskanie hantli oburącz siedząc 4x8
-Przyciaganie sztangi do brody stojąc 4x8

III Dzien:
Plecy:-Podciaganie hantli jednorącz 4x8
- w poz. siedzacej, trzymanie drazka, i przyciaganie go do tylu głowy (nie znam tego cwiczenia) 4x8
- to samo cwiczenie, lecz przyciaganie do kl. piers. 4x8

Triceps: - w poz. stojacej, jednorącz wyciskanie za głowy 4x8
- wyciskanie na maszynie, siedzac, oburącz 4x8

Hm..prosilbym o to aby jakoś poprawić ten trening, bo pewnie są bledy, chciałbym po tym treningu i diecie, ktora mam w innym dziale, przytyć a potem na rzeźbę zacząć cwiczen, za jakiś czas jakas tania odzywka, typu kreatyna, jednym słowem chciałbym przypakować Pozdrawiam

Pisze ten temat jeszcze raz bo nie widze zainteresowania prawie nikogo moim problemem. chciałbym fachowa rade.

Post przez doug » sobota, 23 sty 2016, 11:42

witaj!
Po pierwsze- na poczatek rob lepiej po 10-12 powtorzen, na razie chodzi o załapanie techniki, a przy 8 powtórzeniach ciezej bedzie ci ja dopracowac. Za jakieś 2-3 miechy możesz pomyśleć o progresji ciezaru.

Co do samego treningu-

klatka- na poczatku zrezygnowałbym z rozpietek, skoncentruj sie na dwóch podstawowych cwiczeniach- wyciksanie sztangi na ławce płaskiej (3-4 serie) oraz wyciskanie sztamgielek na ławce skośnej (3 serie). Baterflaja zostaw. jeśli nie masz problemu ze środkiem klatki to za jakiś miesiąc moze dwa- zamiast baterflaja daj rozpietki, a na końcu treningu klatki dołóż jakiś atlas.

biceps- dobre cwiczenie tylko kolejność nietaka : Proponuje zmienić cwiczenia tak - 3 1 2

nogi- Prostowania na maszynie moze byc na poczatku potem koniecznie przysiady, no i możesz przejsc do dwuglowych. Za miesiąc dołóż sobie suniwce (po przysiadach).

barki- dołóż na koncu/poczatku wymachy sztangielek na boki.

plecy- Najpierw ściąganie do klatki, potem podciąganie sztagi (wioslowania), teraz sztangielka (to pierwsze cwiczenia z twojej wersji) i ściąganie linki wyciągu dolnego do pasa wasko. Ten trening jest dość lekki, za jakiś czas bedzie potrzebne coś mocniejszego :

triceps- Zacznij od fracuskiego prostowania jedna sztangielka stojac, następnie francuskie lezac do czoła i wyciąg (brama).

pzdr

Post przez Mysza__ » sobota, 23 sty 2016, 12:42

aha, no dzieki za porade, sprobuje sie dostosowac, ale nie potrafię i nie znam niektórych cwiczen, no ale to sie na siłce zapytam albo tutaj poszukam jakiś cwiczen pokazanych, chciałbym teraz te z 2-3 miesiące tak cwiczyc, potem moze kreatyna no i potem rzezba aaa...a co do dieity ? bo starałem sie ułożyć i nie zabrdzo mi to idzie Wiem ze tutaj jest dużo diet, ale nie zabardzo wiem jak rozpisać pod siebie.
Dzieki jeszcze raz

Post przez Sacik1964 » sobota, 23 sty 2016, 13:57

jak nie znasz cwiczen, to

Post przez Mysza__ » sobota, 23 sty 2016, 16:24

dzieki, wczesniej mialem ta stronke juz ale gdzieś mi sie zapodziala, thx jeszcze musze tylko dietę jakoś rozpisać choć nie umiem zbytnio na mase, ale moze ktoś mi pomoże i zaczynam aaa jeszcze jedno, ćwiczę 3 x w tyg, to co z czym robić w każdym dniu ?

Post przez Sacik1964 » sobota, 23 sty 2016, 16:42

dieta kilka pieter niżej (przycztaj podwieszony temat by Lee); zrob sobie podzial: klata+bic, nogi+barki, plecy+tric

Post przez doug » sobota, 23 sty 2016, 20:52

Przeciez on ma juz taki właśnie podzial partii

Post przez Sacik1964 » niedziela, 24 sty 2016, 07:23

fuck(tycznie) :D

Post przez Mysza__ » niedziela, 24 sty 2016, 10:31

dzieki za wytyczne, tylko nie wiem co to tak na prawdę atlas , i suwnica , nie do końca znam technikę cwiczen choć widziałem ta tronke z cwiczeniami, ale nauczę sie Dzieki jeszcze raz, mam nadzieje ze bedzie to dawało efekty i za jakiś czas sie pochwale osiagnieciami.
Pozdrawiam.

Post przez doug » niedziela, 24 sty 2016, 10:37

jeśli nie masz trenera to pozostaje ci pytanie o rady kolegów z silowni.
dużo tez daje sama obserwacja, szczegóły nieraz są bardzo ważne :lol:

Następna strona

Powrót do Trening