Nadwaga ?

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez N0ll » sobota, 23 sty 2016, 17:46

mógłby mi ktoś doradzić jak zrzucić kilka kg ??

Post przez Mada1989 » sobota, 23 sty 2016, 21:36

Na zrzucenie tłuszczyku potrzebne są 3 bodzce:
1.dieta
2.trening obiegowy lub na rze1be
3.aeroby

Ad.1-dieta musi być bardzo bogata w bialko i w miarę uboga w tłuszcze i weglowodany. Uważaj bys nie wyelominowa3 całkowicie tłuszczy bo to spowolni ich spalanie. Nie jadaj sytych kolacji. Pilnuj, by węglowodany były spo?ywane w umiarkowanej ilosci (dokładnie nie wiem ile ale chyba około 3g/kmc) i nie były spo?ywane na noc. Jako suplement diety możesz u?ya jakichś witamin i np. L-karnityne lub chrom.
Ad.2-trening możesz przeprowadzaa 4 razy w tygodniu. Wybierz trening obiegowy jeśli chcesz tylko spalia tłuszcz lub na rze1be, jeśli przy okazji chcesz wyrze1bia miesnie. Rob około 3 serii każdego ćwiczenia, po 15-2 powtórzeń lekkimi ciężarami. Rob 3 sekundowe odpoczynki miedzy seriami.
Ad.3-aeroby wykonuj kilka razy w tygodniu lub nawet codziennie. Rano przed sniadaniem minimum 3 minut cwiczen aerobowych np. skakanka, rower, jogging,basen itd. oprócz porannych treningów trenuj aeroby także w dni pomiędzy treningami na si3ce.
Powodzenia w spalaniu sade3ka. Mam nadzieje że pomogłem :-)

Powrót do Trening