Przedramie

Tysiące godzin spędzonych na siłowni, hektolitry wylanego potu, walka ze swoimi słabościami.
Ten dział stworzony jest z myślą o Tobie - spytaj czy dobrze ćwiczysz.

Post przez Leman » sobota, 2 sty 2016, 12:10

Collee__ jak bys wstwil gdzieś do tego jakieś zdjatka było by milo bo tylko polowe z tych cwiczen arnolda kumam jak zrobić i wydaja sie spoko

Post przez Enta1980 » sobota, 2 sty 2016, 12:10

ja na przedramię robie superserie

uginanie ramion nachwytem
zginanie nadgarstków podchwytem
zginanie nadgarstków w chwycie neutralnym
nawijanie sznurka z obciazeniem

robie takie 2 i mam dosyc :D

Post przez Collee__ » sobota, 2 sty 2016, 13:24

Uginania z linkami wyciągu w odwrotnym nachwycie dają dodatkowa korzyść w postaci oporow przez caly czas zakresów ruchu. jeżeli ktoś chce dodać coś ekstra, to powinien w górnej pozycji uginać nadgarstki do tylu w kierunku ciala. Nie ryzykuje sie wówczas uszkodzenia nadgarstków ponieważ naprezenia maja inny kierunek niz w czasie uginan ze sztanga lub sztangielkami.

ja nie bardzo chwytam tylko to, zdjec nie mam powiedz czego nie rozumiesz za bardzo to sprobuje Ci to jakoś wytlumaczyc, ogólnie arnie poleca tu wykonywanie uginan nagarstkow z wyprostowywaniem i zginaniem palcow, czyli w ruchu uczestniczy nie tylko nagarstek ale palce tez są pomocne(najlepiej wziac(wziasc?) sztange/sztangielke, siąść przed monitorem i wyćwiczyć odpowiednia technikę w tych cwiczeniach moich zdaniem ), sam wykonuje uginania podchwytem tzw małpim chwytem(jest wiekszy zakres ruchu)

Poprzednia strona

Powrót do Trening